Foto: EPA/LETA

Katru gadu no janvāra līdz martam ASV vēstniecība Latvijā organizē video konkursu vidusskolēniem, kura galvenā balva ir brauciens uz ASV un dalība četru nedēļu garā vasaras nometnē.

Pieteikšanās termiņš 2018. gada Bendžamina Franklina stipendijai vidusskolēniem ir 2018. gada 22. februāris.

Šī nometne norisinās kādā no ASV universitātēm un tās laikā jauniešiem no visas Eiropas ir iespēja piedalīties plašā apmācību ciklā ar mērķi iepazīt ASV, tās kultūru, cilvēkus un valsts dalību globālu jautājumu risināšanā. Tāpat nodarbību laikā jauniešiem būs iespēja apmeklēt vairākas ASV pilsētas, piedalīties sabiedriskajos projektos, apmeklēt ASV Valsts departamentu, iepazīties ar mediju darbu, viesoties augstskolās, uzņēmumos, nevalstiskajās organizācijās u.c.

Prasības kandidātiem:

  • Nometnes laikā dalībnieka vecumam jābūt 16-18 gadiem (jābūt dzimušam laikā no 22.06.99 līdz 22.06.02);
  • Ļoti labas angļu valodas prasmes;
  • Apņemšanās turpināt mācības kādā no Latvijas vidusskolām vai augstākajām mācību iestādēm;
  • Līdera dotības, patstāvība, interese par ASV, starptautiskajām attiecībām, kultūru, politiku, mediju jomu un diplomātiju;
  • Vēlme strādāt sabiedrības labā un iesaistīties ārpusskolas pasākumos;
  • Dalībai nometnē ir jābūt kandidāta pirmajai vizītei ASV;
  • Vēlēšanās un iespēja nometnes laikā veltīt nedalītu uzmanību intensīvai vasaras programmai, sabiedriskajiem darbiem un izglītojošiem mācību pasākumiem;
  • Būt gatavam/-ai dzīvot viesģimenē un studentu kopmītnēs, ceļot un iejusties daudznacionālā, jauktā komandā, kuras dalībnieki ir no visas Eiropas un ASV;
  • Spēja iesaistīt jauniešus dažādās aktivitātēs un kopīgos projektos, kā arī spēja pārstāvēt savu valsti, prezentēt to daudznacionālā jauniešu vidē.

No iesūtītajiem video ASV vēstniecības žūrija atlasīs desmit finālistus, kuri piedalīsies noslēguma intervijās Rīgā. Konkursa uzvarētājs/a laika posmā no jūnija beigām līdz jūlijam piedalās vēstniecības sponsorētā četru nedēļu nometnē ASV.

Video jāielādē kādā no publiski pieejamām koplietošanas vietnēm internetā un saite uz video kopā ar savu CV un pilnu kontaktinformāciju (vārds, uzvārds, dzimšanas datums, skola, epasts, telefona numurs) jānosūta uz epastu AlumniLatvia@state.gov. Plašāku informāciju par konkursu atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!