Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ik gadu pavasaris sākas ar neskaitāmām iespējām pavadīt laiku kopā ar ģimeni ārpus telpām. Jau pavisam drīz vecāki ar bērniem, kā arī ikviens interesents varēs doties uz pērn atvērto Avārijas brigādes parku, ko jau ir apmeklējuši vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku. Jaunās sezonas atklāšanas pasākums notiks piektdien, 4. maijā.

Atklāšanas pasākumā būs pieejamas ne tikai ierastās atrakcijas, bet parkā viesosies arī dažādi mākslinieki, mūziķi un notiks dažādas aktivitātes, vēstīts parka mājaslapā. Būs vērojami iluzionista priekšnesumi, uzstāsies "AHHA" Zinātnes teātris no Igaunijas, apmeklētājus priecēs mūziķi Aija Andrejeva un "Musiqq". Īpašs pārsteigums sagaidīs arī "Cālis" Stāstu takas apmeklētājus – mazos viesus iepriecinās dzeltenā putnēna baloni.

Stāstu takā aplūkojamas 20 stikla kabīnes, kuru iemītniekus – rūķus, princeses un zvēriņus – veidojusi starptautiski pazīstamā leļļu māksliniece Vladlena. Leļļu taka ir ne tikai izklaidējoša, bet arī izglītojoša visu vecumu lasītājiem. Tajā var satikt dažādus latviešu autoru radītus pasaku tēlus. Taka aicina rosināt iztēli, stāstīt stāstus un runāt ne tikai par pasakām, bet arī par Latvijas dabu, vēsturi, dzīvniekiem un augiem.

Jau rakstījām, ka šogad Avārijas brigādes parkā tiek solīts divreiz vairāk aktivitāšu nekā pērn. Tiesa, ne visas atrakcijas būs pieejamas jau sezonas sākumā. Maijā paredzēts atklāt dinozaurs pieaugušajiem, autodromu, karuseļus, lielo lecamspilvenu, lāzertaga šautuvi, minigolfu un citas atrakcijas, bet jūnijā viesus mežā vizinās vilcieniņš, būs katamarāni, promenāde pie dīķa, ugunsdzēsēju auto. Jūlijā plānots atklāt ūdens slidkalniņu un ūdens laukumu, bet septembrī labirintu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!