Foto: Shutterstock

Lai veicinātu izglītības pieejamību, biedrība "Jaunatne Latvijai" šā gada sākumā ir radījusi izglītības iespēju portālu "Teicami.lv". Tajā liels uzsvars tiek likts uz privātskolotāju apkopošanu dažādos mācību priekšmetos. Privātskolotāji no visas Latvijas bez maksas var iesūtīt savus sludinājumus un bērnu vecāki tos var ērti salīdzināt, piemeklējot savam bērnam visatbilstošāko pedagogu un izvērtēt savas finanšu iespējas pakalpojumu apmaksāt.

Vairākkārt plašsaziņas līdzekļos ir izskanējis fakts, ka attālinātās mācības rada dažādas problēmas gan skolotājiem, gan bērniem un viņu vecākiem. Bet droši var teikt, ka tieši bērni šajā situācijā ir vislielākie ķīlnieki, jo aizvadītajā mācību gadā gūtie zināšanu robi liks par sevi manīt arī vēlāk – pat pēc ārkārtas situācijas beigām, cenšoties apgūt jaunās mācību tēmas.

Stāsta Valts Vīze, biedrības "Jaunatne Latvijai" valdes loceklis: "Kā viens no iespējamajiem problēmas risinājumiem tiek minēta privātskolotāju piesaiste, cerot, ka tieši mērķtiecīgs un individuāls darbs ar bērnu ļautu aizlāpīt ielaistos zināšanu robus, kvalitatīvi apgūt aktuālo mācību vielu un pilnvērtīgi sagatavoties gaidāmajiem pārbaudes darbiem.

Protams, ne visiem privātstundas ir pa kabatai, jo sevišķi šobrīd, kad ekonomiskās krīzes radītās sekas ir jūtamas vairumā Latvijas ģimeņu maciņu. Tieši tādēļ biedrība "Jaunatne Latvijai" aicina pieteikties arī brīvprātīgos, kas bez atlīdzības būtu gatavi dalīties savās zināšanās un palīdzēt grūtībās nonākušajiem skolēniem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!