Foto: Shutterstock
Svētdien, 6. janvārī, pulksten 12 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina uz "Jaunā gada pasaku rītu" kopā ar runci Albertu un režisori Ināru Čaksti. Tieši Zvaigznes dienā, kad Itālijā bērnu zeķēs dāvanas atstāj ragana Befana, bērni kopā ar runci varēs noskaidrot, kas ir ragana Befana un iepazīties ar Baltijas autorleļļu ģildes darinātajām raganiņām.

Zvaigznes dienā muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina ģimenes ar bērniem uz "Jaunā gada pasaku rītu". Zvaigznes diena jeb Trijkungu diena tiek uzskatīta par noslēdzošo dienu Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laikā. Runcis Alberts ir nolēmis noskaidrot, kādas tradīcijas šajā dienā ir bijušas latviešiem un ko Zvaigznes dienā ir parasts darīt Itālijā. Tāpat tiks kopā ar bērniem tiks izpētīts, kas ir neparastās lelles Befanas, kas muzejā aplūkojamas izstādes "Itālijas Ziemassvētki" laikā, un ikviens pasākuma dalībnieks varēs aplūkot un nobalsot par sev tīkamāko lelli.

Izstāde "Itālijas Ziemassvētki", kuras laikā aplūkojamas Itālijas mūsdienu keramikas mākslinieku Kristus dzimšanas ainas un Baltijas autorleļļu ģildes mākslinieču darinātās lelles Befana, apskatāma līdz 14. janvārim, informē "Rīgas Jūgendstila centra" pārstāve Dace Bāliņa .

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no četru līdz astoņu gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam trīs eiro. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesentiem lūgums pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni 67181465, rakstot uz e-pastu jugendstils@jugendstils.lv vai sūtot ziņu muzeja "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!