Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus vecumā no septiņiem līdz deviņiem gadiem pieteikties radošajai fotodarbnīcai, kurā dalībnieki, aktīvi līdzdarbojoties, uzzinās par fotogrāfijas tehniku – cianotipiju. Darbnīca tiks organizēta 21. oktobrī pulksten 16.

Nodarbībā dalībnieki varēs gūt ieskatu fotogrāfijas vēsturē, kompozīcijas pamatos un vienlaikus darboties praktiski, izgatavojot cianotipu fotogrammas (siluetu attēlus). Tās iegūst, uz iepriekš sagatavota gaismjutīga papīra liekot negatīvus vai citus plakanus priekšmetus un apgaismojot dienasgaismā. Rezultātā iegūst košas un grafiskas fotogrammas. Nodarbības ilgums ir viena stunda, un dalības maksa ir 1,42 eiro.

Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.

Vietu skaits grupā ir ierobežots, tādēļ interesenti aicināti pieteikties līdz 19. oktobrim (ieskaitot), nosūtot uz e-pasta adresi info@fotomuzejs.lv dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).

Šādas nodarbības muzejs piedāvā reizi mēnesī, tās turpināsies vēl līdz šā gada beigām. Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!