
Biznesa augstskolas "Turība" izdevniecība laidusi klajā šefpavāres un triju bērnu māmiņas Sianas Blunosas īpaši bērniem veltīto garšīgo un veselīgo ēdienu grāmatu "Ņam, ņam, mazulīt!". Grāmatā ir vairāk kā 100 recepšu, sākot no pavisam vienkāršiem biezenīšiem līdz bērniem pielāgotām versijām no gardēžu ēdienkartes.
Autore ieskicē arī savu filozofiju par to, kā bērnus iepazīstināt ar jauniem ēdieniem, jaunām garšām, kā panākt to, lai bērns ēstu visu, ko viņam piedāvā.
Siana Blunosa: „Visiem saviem bērniem ēdienu gatavoju pati, un, kad piedzima Koko, nolēmu apkopot vienuviet visas manis izmēģinātās un pārbaudītās ēdienu receptes, lai pastāstītu par tām arī citām māmiņām un lai pierādītu, cik vienkārši iespējams pagatavot gardu maltīti tā, lai tā vienmēr būtu pieejam jūsu ledusskapī. [...] Vienā ēdienreizē mazulim jāpiedāvā viena garša, tomēr nebaidieties „eksperimentēt"! Jūsu mazulim patiks viena garša, bet viņš nevarēs ciest citu. Tomēr mēģiniet viņam piedāvāt to atkal pēc dažām nedēļām. Drīz vien jūs sāksit kombinēt garšas, kuras jūsu mazulim patīk, un novērosit, kā attīstās viņa garšas izjūta."
Ieskatam dažas receptes no grāmatas:
Brokoļu, burkānu, puravu un kartupeļu siers
Grāmata nopērkama visās lielākajās Rīgas un Latvijas rajonu grāmatnīcās. Grāmatu tulkojusi Andra Tomase.
Piektdien, 26. septembrī Biznesa augstskolas Turība Izdevniecība rīkoja grāmatas «Ņam, ņam, mazulīt!» atvēršanas svētkus. Svētku dalībniekus viesmīlīgi savās telpās uzņēma Bēbīšu skoliņa «Matejs» un tās vadītāja Lāsma Baštika. Izdevniecības projektu vadītāja Sandra Skuja iepazīstināja māmiņas ar grāmatu, demonstrējot klausītājām, kā izskatās dabā - pie mums mazāk zināmi, bet veikalu plauktos tomēr atrodami daži eksotiskie augi, kurus autore izmantojusi savās receptēs.
Svētku gaitā Biznesa augstskolas Turība Izdevniecības vadītāja Daiga Rugāja dāvināja māmiņām pa grāmatas eksemplāram, ar vēlējumu - gatavot, eksperimentēt un dažādot savu mazuļu un visas ģimenes ikdienas uzturu.