Foto: Shutterstock
Bērnu slimnīcas fonds (BSF) saņēmis ziedojumu 12 000 eiro apmērā valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, kas ietver gan medikamentu iegādi, ceļa izdevumu segšanu un citas ar ārstēšanos saistītas izmaksas.

Ziedotie līdzekļi savākti labdarības kampaņas "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!" ietvaros, kuru jau ceturto gadu organizē "BENU Aptieka" sadarbībā ar BSF. Kopš kampaņas sākuma "BENU Aptieka" kopā ar klientu atbalstu bērnu onkoloģijas ārstniecībai kopumā ir ziedojusi 69 000 eiro, palīdzot vairāk nekā 100 bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Kampaņas mērķis ir ne vien organizēt ziedojumu vākšanu mazo onkoloģijas pacientu ārstēšanai un iesaistīties ziedošanā pašiem, bet arī aktualizēt bērnu onkoloģijas tēmu sabiedrībā un informēt vecākus par pieejamo informatīvo, emocionālo un finansiālo atbalstu bērna saslimšanas gadījumā.

"Lai arī Covid-19 ir ievērojami mainījis ikdienu un radījis virkni jaunu izaicinājumu, priecājamies, ka mūsu draudzība ar "BENU Aptieku" ir tikpat cieša un sirsnīga arī krīzes apstākļos. 2020. gadā, pateicoties šai labdarības akcijai, nepieciešamo palīdzību saņēma 28 bērnu onkoloģijas pacienti.

Mums šī labdarības akcija sniedz drošības sajūtu, ka nepieciešamības gadījumā mazajiem pacientiem būs iespēja ārstēties ārpus Latvijas, iegādāties jaunākās paaudzes medikamentus, kā arī saņemt citus, valsts neapmaksātus, bet veselībai ļoti būtiskus pakalpojumus! Ņemot vērā, ka bērnu onkoloģijas ārstēšana ir ļoti sarežģīts, dārgs un laikietilpīgs process, ir svarīgi, ka šāda ilgtermiņa sadarbība ļauj bērniem palīdzību saņemt tieši tajā brīdī, kad tas ir nepieciešams," pateicību pauda BSF vadītāja Liene Dambiņa.

Kampaņas "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!" laikā katram "BENU Aptiekas" lojalitātes kartes īpašniekam ir iespēja BSF ziedot līdzekļus, kas par pirkumu uzkrāti "BENU Aptiekas" lojalitātes kartē. Ziedojuma veikšanai var izmantot arī "BENU Aptiekas" mobilo aplikāciju, kur uzkrāto punktu sadaļā iespējams izvēlēties un ziedot vēlamo summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!