Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien, 13. oktobrī, Rīgas veselības centra filiālē "Imanta" zālē pulksten 17 notiks lekcija par bērnu traumatismu, kurā vecākus izglītos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis. Nodarbība ir bez maksas.

Lielākā daļa bērnu traumas gūst mājās, kas nozīmē, ka bērnu traumatisma līmeni varētu samazināt, ja vecākiem būtu lielāka izpratne par bērniem drošu vidi. Objektīvs situācijas novērtējums, apzinoties nedrošās vietas dzīvesvietā, iespējamo risku paredzēšana un spēja tos novērst palīdzēs izvairīties no iespējas bērniem gūt traumas, savukārt zināšanas par pareizu pirmās palīdzības sniegšanu ļaus rīkoties adekvāti gadījumos, kad trauma gūta.

Šīs zināšanas un prasmes būs iespējams apgūt nodarbībā, kurā ārsts Skotelis stāstīs par izplatītākajām bērnu traumām, profilaktiskiem pasākumiem to novēršanai, pirmās palīdzības sniegšanu un atbildēs uz vecāku jautājumiem, sniedzot praktiskus piemērus.

Nodarbības mērķauditorija ir zīdaiņu, jaunākā un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki. Rīgas veselības centra filiāle "Imanta" atrodas Imantas 8. līnijā 1, korpuss 1, Rīgā.

Pieteikties nodarbībai var, rakstot uz e-pastu solisdross@gmail.com vai zvanot uz tālruņa numuru 29249579.

Lekcija tiek organizēta ar Rīgas domes Labklājības departamenta finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!