Foto: Scanpix
"Rīgas veselības centrs" sadarbībā ar "Ilgtspējīgas attīstības fondu" aicina vecākus uz bezmaksas semināru - nodarbību par bērnu traumatismu, kas notiks 8. septembrī no pulksten 17 līdz 19 centra filiālē "Ķengarags" (Kaņiera ielā 13). To vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis.

Pasākuma laikā tiks stāstīts par dažādām bērnu traumām un to profilaksi, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu. Ārsts Skotelis arī atbildēs uz vecāku jautājumiem un sniegs praktiskus piemērus. Nodarbība notiek projekta "Pirmais solis – drošs!" īstenošanas ietvaros, un tās mērķauditorija ir jaunie vecāki un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki.

Bērnu traumu gūšanas galvenie iemesli ir vecāku neuzmanība, nepietiekama atbildība, kā arī zināšanu trūkums par bērniem drošu vidi – aptuveni 75 procentos gadījumu traumas tiek gūtas mājās. Tieši tāpēc pareizs situācijas novērtējums un iespējamā riska paredzēšana var novērst gan traumu iespējamību, gan nodrošināt adekvātu rīcību un pirmās palīdzības sniegšanu, ja trauma tomēr gūta. Tieši šīs bērna veselībai (un nereti – dzīvībai) kritiskās zināšanas un prasmes būs iespējams apgūt seminārā – nodarbībā "Par bērnu traumatismu".

Pieteikšanās nodarbībai: e-pasts: solisdross@gmail.com vai pa tālruni 29525999.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!