Foto: Kadrs no video
Oficiālais LV100 sadarbības partneris – pasākumu rekomendācijas platforma "Kurpes.lv" piedāvā izlasi ar sirsnīgiem un patriotiskākiem svētku pasākumiem Rīgā, kurus vari apmeklēt kopā ar visu ģimeni, arī pašiem mazākajiem.

Dejojošās egles atklāšana

Tradicionāli Atpūtas centrā "Lido" ir uzstādīta viena no grandiozākajām eglēm valstī, un šogad tā ir īpašs veltījums Latvijas valsts simtgadē. Egles iedegšanas un slidotavas atklāšanas pasākums notks 16. novembrī pulksten 17.30. Tajā uzstāsies tautas deju ansamblis "Zīle" un etnomūzikas grupa "Tautumeitas".

Vairāk informācijas atradīsi te.

Staro Rīga skrējiens 2018

16. novembrī pulksten 20 visi piedalīties gribētāji ir aicināti uz gada starojošāko, spožāko un krāšņāko skrējienu, kura pulcēšanās vieta šogad ir Kronvalda parks. "Staro Rīga" skrējienā organizatori būs parūpējušies par unikālu piedzīvojumu visiem dalībniekiem, ar īpašiem atbalsta punktiem trasē, kā arī darbnīcām un aktivitātēm sacensību centrā, siltās teltīs un siltiem ēdieniem un dzērieniem.

Vairāk informācijas meklē šeit.

Filmas Latvijas simtgadei

Svētku dienā, 18. novembrī, "Splendid Palace" varēs noskatīties veselas trīs simtgades filmas, kuras skatāmas kopā ar visu ģimeni. Pulksten 12.15 mākslas filma "Bille" pēc Vizmas Belševicas darba motīviem, savukārt pulksten 14.15 tikko iznākusī animācijas filma "Saule brauca debesīs", bet pulksten 16.15 vēl viena mākslas filma "Paradīze 89".

Vairāk informācijas atradīsi te.

Foto: Kadrs no filmas "Bille" uzņemšanas

Bērnu rīts ar Avārijas brigādi

18. novembrī pulksten 11 "Kino Bize" tiks demonstrēta Avārijas brigādes īsfilmu izlase, lai arī paši mazākie varētu atzīmēt svētku dienu ar visiem jau sen iemīļotām īsfilmām. Pēc kino seansa visi apmeklētāji aicināti piebiedroties radošajai darbnīcai, kurā tiks radītas iztēlotās filmu ainas Avārijas brigādes stilistikā.

Plašāku informāciju par pasākuma norisi meklējamē te.

Latvijas un sabiedroto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde

Visas svētku dienas garumā 18. novembrī no pulksten 11 līdz 17 laukumā pie Rīgas Pasažieru ostas Nacionālie bruņotie spēki izrādīs Latvijas un sabiedroto spēku militāro tehniku un ekipējumu.

Vairāk par to, ko tur varēs apskatīt, lasi te.

Svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde

Turpinot svētkus Latvijas karaspēka noskaņās, kā katru gadu 18. novembrī no pulksten 14 līdz 15.30 11. novembra krastmalā Nacionālie bruņotie spēki vienosies svinīgā parādē, kuru rīko Aizsardzības ministrija.

Vairāk informācijas meklē šeit.

Vēl citus svētku dienu pasākumus meklē šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!