Foto: PantherMedia/Scanpix

15. augustā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā miris divus gadus vecs bērns, apstiprināja slimnīcas preses pārstāve Daiga Rauba.

"Varam apstiprināt faktu, ka Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nomira divus gadus vecs bērns. Nupat uzsākta šī gadījuma izskatīšana valstī noteiktajā kārtībā, tāpēc šobrīd ir pāragri izdarīt secinājumus par notikušo," sacīja Rauba.

Kāds anonīms lasītājs par notikušo nelaimi slimnīcā portālu "Delfi" informēja pirmdienas pēcpusdienā. Viņš norādīja, ka te būtu jāvērtē arī mediķu atbildība, jo bērna nāve, iespējams, iestājusies narkozes laikā.

Cilvēks, kurš par šo traģisko vēsti paziņoja "Delfi", izklausījās ļoti satraukts un plašāku informāciju nesniedza, tādēļ vērsāmies Bērnu slimnīcā.

Rauba uzsvēra, ka ar vecākiem šī situācija ir pārrunāta un ir pieaicināti psihologi, lai sniegtu vecākiem atbalstu. "Līdzko būs zināma jauna informācija, vecākiem tiks sniegts detalizētāks skaidrojums. Slimnīcas vārdā izsakām visdziļāko līdzjūtību bērna vecākiem un tuviniekiem," sacīja slimnīcas pārstāve.

Vaicājot, vai šis gadījums attiecas uz mazo pacientu, kurš ilgstoši slimo ar kādu slimību, vai tas bijis kāds akūts gadījums, slimnīcā informāciju nesniedza, atsaucoties uz likumu, kas liedz izplatīt informāciju par pacientu veselību un diagnozēm.

Arī "Delfi" izsaka visdziļāko līdzjūtību bērna vecākiem un tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!