Foto: Shutterstock

Jau ilgāku laiku tiek organizētas bezmaksas nodarbības vecākiem, lai izglītotu viņus par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar bērnu veselību – gan problēmām, gan profilaksi. Arī novembris nebūs izņēmums – Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā norisināsies dažādas lekcijas.

Visas nodarbības notiks Bērnu slimnīcas teritorijā, galvenokārt Poliklīnikas ēkā, un mazo bērnu vecāki savas atvases droši var ņemt līdzi, jo paralēli lekcijām vecākiem bērniem tiek nodrošināta pieskatīšana ar izglītojoši izklaidējošām nodarbībām.

3. novembrī no pulksten 10-14 ciklā "Bērnu fiziskā veselība un attīstība" notiks lekcija "Atkarības – to veidošanās pamatmehānismi. Modernās atkarības".

6. novembrī no pulksten 15 līdz 17 paredzēta lekcija "Augšējo elpceļu saslimšanas, profilakse. Kam pievērst uzmanību?" (šī lekcija norisināsies Vienības gatvē 45, Rīgā, slimnīcas Administrācijas ēkas 1. stāva zālē).

10. novembrī no pulksten 10 līdz 14 būs lekcija "Aktuālās infekcijas un to profilakse. Vakcinācija, kāpēc tā ir būtiska. Mīti un patiesība".

17. novembrī no pulksten 10 līdz 14 varēs klausīties lekciju "Augšanas īpatnības bērniem. Kam jāpievērš uzmanība! Sāpes bērniem – mīti, fakti, patiesie iemesli".

Savukārt nodarbību ciklā "Veselīga uztura principi" 23. novembrī no pulksten 13 līdz 15 paredzēta lekcija "Veselīga uztura principi, rekomendācijas. Aptaukošanās, tās radītās sekas." (šī lekcija norisināsies Vienības gatvē 45, Rīgā, slimnīcas Administrācijas ēkas 1. stāva zālē).

24. novembrī no pulksten 10 līdz 14 notiks lekcija "Enerģijas vielu maiņas īpatnības bērniem, aptaukošanās iemesli. Veselīga uztura principi, rekomendācijas. Aptaukošanās, tās radītās sekas".

Lekcijas norisinās Rīgas domes Labklājības departamenta īstenota Eiropas savienības Sociālā fonda projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!" īstenošanas gaitā. Pieteikties nodarbībām var, rakstot uz epastu: vinnijapukaskola@gmail.com vai zvanot pa tālruņa numuru 29187561

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!