Foto: Publicitātes foto

Apjomīgo Bērnu slimnīcas rekonstrukcijas darbu laikā, centrālās reģistratūras R1 jaunā pagaidu atrašanās vieta būs starp Administrācijas un Dienas stacionāra ēkām, ko ērti atrast, ienākot teritorijā no Vienības gatves. Reģistratūra jaunajā vietā darbosies no 4. aprīļa.

Izmaiņas nepieciešamas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas (NMPON) un Ambulatorās veselības centra rekonstrukcijas veikšanai. Līdzšinējās R1 telpas šobrīd tiek sagatavotas, lai tajās drīzumā sniegtu neatliekamo palīdzību.

"Ik dienu Bērnu slimnīcas R1 reģistratūrā mēs sagaidām vairāk nekā 400 mazos pacientus un viņu vecākus. Laikā, kad strauji uzlabojam savu infrastruktūru, ir būtiski turpināt nodrošināt ērtu reģistrāciju pakalpojumu saņemšanai. Mēs apzināmies, ka pacientiem un viņu atbalsta personām ir svarīgi viegli orientēties slimnīcas teritorijā, tādēļ īpaši esam domājuši arī par norādēm un laicīgu pacientu informēšanu," stāsta Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes un klientu vadības daļas vadītāja Vita Šteina.

Plānots, ka NMPON un Ambulatorās veselības centra ēkas pārbūves darbi ilgs pusotru gadu, lai radītu mūsdienīgu, epidemioloģiskām prasībām atbilstošu, drošu, atveseļošanos veicinošu un ērtu vidi gan pacientiem un viņu vecākiem, gan arī darbiniekiem.

Patlaban Bērnu slimnīcā norisinās vērienīgi infrastruktūras uzlabošanas darbi, kuriem ir jānoslēdzas 2024. gadā, radot modernāko bērnu slimnīcu Baltijā. Pagājušajā gada nogalē atklāts jaunais Rehabilitācijas centrs, aktīvi turpinās Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra būvniecības darbi, kā arī Dienas stacionāra renovācija. Tuvākajā laikā plānots uzsākt Epilepsijas un miega medicīnas centra būvniecību, telpu rekonstrukciju Paliatīvās aprūpes nodaļai, Inovāciju un zinātnes centra projektēšanu, kā arī telpu pielāgošanu Barnahus – vienas pieturas aģentūras izveidi bērniem, kas cietuši no vardarbības. Jauno ēku projektos, sekojot šī brīža ārstniecības iestāžu attīstības tendencēm pasaulē, īpaši ir domāts par epidemioloģiski drošas vides radīšanu un pacientiem draudzīgu telpu izveidi, tostarp izbūvējot vienvietīgas palātas pacientam kopā ar pavadošo personu. Vienlaikus visā slimnīcas teritorijā uzsākta labiekārtošana un mobilitātes uzlabošanas darbi, kas paredz arī jauna žoga uzstādīšanu un plašākas autostāvvietas izveidi pacientu un darbinieku ērtībām.

VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" Eiropas Savienības finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 13.1.5 specifiskā atbalsta mērķa "Atveseļošanās pasākumi veselības nozarē" projekts "VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" veselības aprūpes infrastruktūras attīstība (9.3.2.0/17/I/003)".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!