Foto: Shutterstock

Izstāžu cikla "Ārup. Andris Grinbergs" īstenošanas gaitā fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38 sadarbībā ar mākslinieci Ūnu Laukmani un režisoru Reini Suhanovu sestdienās notiks bērnu radošās darbnīcas "Ārup.Bērni.". Darbošanās darbnīcās ir bez maksas.

Šovasar bērni savus darbus veidos uz lieliem formātiem, attēlojot savas izjūtas, mēģinot sevi apzināties kā cilvēku, kurš ir dabas sastāvdaļa, savienot gaisu, debesis un laiku, tādā veidā sasaistot savas radošās izpausmes ar Andra Grinberga uzdrīkstēšanos, kas bērniem visbiežāk sanāk dabiski un bez izlikšanās. Darbnīcās katra mākslinieka izstādes laikā bērni veidos mākslas darbus un performances, iedvesmojoties no konkrētā mākslinieka radošajām izpausmēm.

Māksliniece Ūna Laukmane ir veidojusi modes skates Kaspara Vanaga projektiem "Open" un "Biosport". Kopā ar viņu bērni varēs veidot lelles no dažādiem saimniecībā vairs nederīgiem priekšmetiem. Pēc tam tiks izveidota neliela izrāde, izmantojot šīs lelles. Bērni arī klausīsies mūziku, dzejas fragmentus, attēlos savas izjūtas, improvizēs, tādējādi notiekot dzejas, mūzikas, kustību un vizuālās mākslas sintēzei.

Pirmā bērnu radošā darbnīca norisinājās 1. jūlijā "MVT vasaras mājas" terasē no pulksten 11 līdz 14.

Bērnu radošo darbnīcu norises laiks: katru sestdienu minētajā laikā. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!