Foto: Shutterstock

Laikā no 12. novembra līdz 31. decembrim Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) norisināsies akcija "Meklējam sirdsmāsiņu". Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību medmāsu darbam, izteikt novērtējumu, kā arī veicināt māsu profesijas prestižu.

Jau 11 gadus akciju "Meklējam sirsmāsiņu" organizē Rietumu Bankas labdarības fonds un šogad, BKUS 120 gadu jubileju atzīmējot, akcijā piedalīsies visas BKUS medicīnas māsas. Ikviens esošais vai bijušais slimnīcas pacients vai pacienta tuvinieki tiek aicināti pieteikt savu sirdsmāsiņu, aizpildot akcijas anketu slimnīcā uz vietas vai sūtot pieteikumu elektroniski uz e-pastu pieteikt@sirdsmasinas.lv, norādot medmāsas vārdu, uzvārdu un to, kurā nodaļā medmāsa strādā. Savukārt nākamā gada sākumā medmāsas, kuras būs saņēmušas lielāko pieteikumu skaitu, tiks godinātas akcijas noslēgumā pieņemšanā Prezidenta pilī.

Akcijas patronese, Valsts prezidenta kundze Andra Levite: "Man ir gods atklāt akciju "Meklējam sirdsmāsiņu", kas notiek jau 11 gadu. Šonedēļ daudz runā par varonību un lieto militārus jēdzienus, kas man ir sveši. Bet, runājot par māsiņām un sirdsmāsiņām, varu teikt, ka viņas ir frontes priekšplānā. Viņas ir pirmās, kas iet pie pacienta, kad tam naktī kas sāp. Viņas ir pirmās, kas mierina vecākus, kuri ir saņēmuši bērna diagnozi. Arī ķirurgs atzītu, ka bez māsiņas operēt ir daudz grūtāk, nekā ar zinošu un profesionālu māsiņu palīdzību. Sirsnīgs jums paldies!"

Foto: Aivars Liepiņš

Pieteikumu apkopošanas rezultātā tiks noskaidrotas 20 sirdsmāsiņas, kuras saņems arī labdarības fonda naudas prēmiju 1000 eiro apmērā, ieskaitot nodokli.

BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols atzīmē: "Kopš 2008. gada, kad tika sākta sirdsmāsiņu novērtēšanas kampaņa, šī ir pirmā reize, kad Bērnu slimnīcā šo titulu saņems tiks liels skaits māsu. Mēs esam ļoti pateicīgi labdarības fondam, kas tik politiski saspringtā laikā dāvās sirdssiltumu un tik pozitīvu novērtējumu Bērnu slimnīcas aprūpes darbiniekiem. Šobrīd – vairāk nekā jebkad līdz šim – tieši māsām ir nepieciešams saņemt atzinību, lai viņas justos novērtētas par savu darbu, ko ik gadu sniedz vairāk nekā 100 000 bērniem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!