Foto: Shutterstock

Sestdien, 22. maijā, brīvprātīgie no studentu programmas "Southwestern Advantage" visā Latvijā vāks ziedojumus vairākām labdarības organizācijām, atbalstot gan bez vecāku aprūpes palikušos bērnus, gan jaunās māmiņas, gan cilvēkus ar smagiem attīstības traucējumiem u.c.

Vienas dienas ziedojumu vākšanas kampaņa notiks Rīgā, tās apkārtnē un citviet Latvijā – Jūrmalā, Valmierā, Jelgavā, Daugavpilī, Saulkrastos, Ogrē, u.c. Tās laikā, klauvējot pie māju durvīm, tiks vākti ziedojumi Īslīces SOS bērnu ciemata ģimeņu māju vannas istabu remontam, turklāt šo saziedoto summu dubultos Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Kopienas iniciatīva. Tāpat sestdienas kampaņas laikā saziedotais nonāks arī "Atbalstu Latviju" partnerorganizāciju "Centrs MARTA", "Ģimenes šūpulis", "Latvijas kustība par neatkarīgu dzīvi", "Diakonijas centrs", "Tautas palīdzības fonds", dzīvnieku patversmes "Labās mājas" un "Ar sirdi delnā" atbalstam.

Šāda aktivitāte Latvijā norit jau astoto gadu, un tiek prognozēts, ka šogad tajā piedalīsies rekordliels skaits brīvprātīgo palīgu – vairāk nekā 140 brīvprātīgie dalībnieki. Kampaņu organizē studentu programma "Southwestern Advantage" sadarbībā ar Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju un biedrību "Atbalstu Latviju", stāsta akcijas organizatori.

Brīvprātīgajiem, kuri piedalīsies ziedojumu vākšanā, būs īpašas pazīšanās zīmes, ziedojumi tiks vākti speciāli noformētās ziedojumu kastītēs. Ikviens no kampaņas dalībniekiem tās laikā varēs uzrādīt pilnvarojumu vākt līdzekļus Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas un "Atbalstu Latviju" atbalstam.

Brīvprātīgie darbosies atbilstoši epidemioloģiskās drošības noteikumiem – no rīta veiks Covid-19 siekalu testu, ievēros drošu distanci un lietos sejas maskas.

Aizvadītajos gados "Southwestern Advantage" programmas studenti jau īstenojuši vairākus labdarības projektus, kuru laikā tika savākti līdzekļi SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam – gāzes plīšu un apkures katlu iegādei, bērnu dalībai vasaras nometnēs un psiholoģiskā atbalsta un terapiju nodrošināšanai.

Kopumā aizvadīto gadu laikā, pateicoties brīvprātīgo palīgu atbalstam, savākti vairāk nekā 75 000 eiro.

"Southwestern Advantage Latvia" pārstāvis Iļja Skopincevs: "Manuprāt, tā ir lieliska tradīcija un iespēja kaut vienu dienu gadā apstāties, ieelpot, un saprast, ka visu pasaules naudu nopelnīt nevar, samācīties visiem eksāmeniem uz "izcili" arī nav iespējams. Tādēļ katru gadu ņemam vienu brīvu dienu un veltām savu enerģiju, palīdzot kādam, kam to tiešām vajag. 22. maijā visiem būs iespēja justies labi – mēs, kā studenti jutīsimies labi par ziedojumu vākšanu, cilvēki, kas atvērs durvis un izlems ziedot, jutīsies labi, palīdzot kādam, kam vajag palīdzību, un arī mūsu sadarbības partneri jutīsies labi, saņemot atbalstu."

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja: "Tā ir lieliska tradīcija, ka jau astoto gadu jaunieši dodas ielās, lai vāktu līdzekļus labdarības projektu īstenošanai. Apbrīnoju jauniešu neizsīkstošo enerģiju un pozitīvo attieksmi, visu dienu veltot ziedojumu vākšanai un klauvējot pie daudzu māju durvīm. Ziedojumi, ko šajā dienā saņemsim, palīdzēs atjaunot vannas istabas SOS audžuģimeņu mājās Īslīces ciematā. Ciemats darbojas jau 24 gadus, un vannas istabu remonts ir patiešām nepieciešams. Īpaši priecājamies, ka šogad šim mērķis saziedotos līdzekļus dubultot mums palīdzēs Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Kopienas iniciatīva. Novēlu jauniešiem 22. maijā satikt daudz atsaucīgus cilvēkus, kuri izvēlēsies palīdzēt bērniem!"

"Atbalstu Latviju" pārstāvis Emīls Lejnieks: ""Atbalstu Latviju" jaunieši jau iepriekš ir uzrunājuši Latvijas iedzīvotājus, klauvējot pie durvīm, vācot ziedojumus gan dzīvniekiem, gan jaunajām māmiņām, gan jauniešiem ar smagiem attīstības traucējumiem, u.c. Prieks redzēt, ka ir jaunieši, nebaidoties no atraidījuma un grūtībām, uzdrošinās darīt kaut ko neierastu. Šajā laikā, kad visi ir noslēgušies sevī, iegrimuši savās rūpēs un domās, saruna ar jauku, smaidīgu un priecīgu studentu, kas brīvprātīgi pieklauvē pie viņa durvīm un cenšas palīdzēt citiem, var būt kā neliels, bet pozitīvs piedzīvojums. Katru dienu jau tā nenotiek, vai ne?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!