Foto: Shutterstock
Jaunieši, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, var pieteikties brīvprātīgo darbam ārzemēs, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA). Piedāvājumā ir darbs tādās valstīs kā Portugālē, Spānijā, Francijā, Itālijā un Turcija.

Vasara ir lieliska iespēja jauniešiem ārpus skolas neformālā veidā gūt jaunas prasmes, kontaktus un zināšanas. Tiem, kuri vēlas rakstīt projektus vai doties jauniešu apmaiņas projektos, īstenot savu jauniešu līdzdalības projekta ideju un izmantot citas Eiropas Savienības programmu iespējas – no 4. līdz 5. augustam JSPA organizēs ikgadējo vasaras festivālu jauniešiem "Projektu nakts". Pasākuma laikā jauniešiem būs iespēja radoši kopā ar citiem vienaudžiem pilnveidot projektu rakstīšanas prasmes, attīstīt savas idejas un dibināt starptautiskus kontaktus, tiekoties ar citu valstu pārstāvjiem. Reģistrēšanās "Projektu nakts" pasākumam ir līdz 1. jūlijam, aizpildot anketu te. Plašāka informācija un pasākuma programma skatāma šeit.

Savukārt jauniešiem, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu un vēlas izmantot brīvprātīgā darba iespējas Eiropā – aicināti ieskatīties "pieredzet.lv". Tur šobrīd, periodā no 1. maija līdz 31. augustam, pieejams 61 piedāvājums brīvprātīgam darbam tādās valstīs kā Portugālē, Spānijā, Francijā, Itālijā, Turcijā u.c. Arī tēmas piedāvājumiem ir daudzveidīgas, un katram ir iespēja atrast sev saistošāko – sākot no vides ilgtspējas un zaļā dzīvesveida projektiem, līdz kultūras mantojuma un brīvprātīgā darba projektiem izglītības iestādēs. Iedvesmai brīvprātīgā darba un citu jauniešu projektu pieredzes stāstus var lūkot šeit.

JSPA regulāri papildina informāciju par vietēja un starptautiska mēroga mācībām un citām pilnveidošanās iespējām, aktuālos jaunumus publicējot tīmekļa vietnē "jaunatne.gov.lv" sadaļā "Pasākumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!