Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceļā no mājām Ugālē uz slimnīcu Ventspilī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnā 11. maija naktī piedzimuši dvīnīši Rebeka un Roberts. Mazie pasteidzās, jo pasaulē bija jānāk jūnija beigās, bet viņiem bija savi plāni. Ar jaunajiem vecākiem par priecīgo un negaidīto notikumu sazinājušies "Ventas Balss" žurnālisti, un arī pats tētis savā feisbuka profilā bija dalījies ar priecīgajiem jaunumiem ģimenē. Savukārt portālam "Delfi" mamma Dace saka: "Būs, ko attcerēties un bērniem stastīt šo dzīves notikumu, kā viņi nāca pasaulē: netiekot līdz slimnīcai".

Dvīnīšu tētis Zigmunds Apšenieks savā ierakstā pat precīzi bija norādījis vietu, kur piedzima viņa mazuļi, kas nav pirmie bērni abiem vecākiem. Mājās dvīņus gaida trīs brālīši.

"Ventas Balss" vēsta, ka dvīņu mammai Dacei kontrakcijas sākušās pusdivos naktī. Uzreiz zvanījuši "ātrajiem". Zinot, ka Dacei, kā ierasti, dzemdības notiek strauji, tāpēc arī uzreiz saukuši mediķus, bet līdz slimnīcai gan viņi netika.

Kad bija pagājis kāds zināms laiks, Zigmunds zvanījis uz Ventspils slimnīcu, lai uzzinātu, kā sievai un mazajiem klājas, taču saņēmis atbildi, ka Daces slimnīcā neesot. "Tad gan mani pārņēma milzīgs satraukums. Zvanīju uz Rīgu, tur man pateica, lai zvanu ātrās palīdzības brigādei, jo neviens man nespēja atbildēt, kur ir mana sieva ar dvīņiem. Kad galu galā sazvanīju dakteri Madaru Puduri, viņa man paziņoja, ka Roberts un Rebeka ir piedzimuši mašīnā starp Plateni un Kolkas pagriezienu. Tajā mirklī es izjutu divkāršu prieku un atvieglojumu, jo uzzināju, kur ir mana sieva un arī to, ka mazie ir piedzimuši! Roberts piedzima pulksten 3.10: 42 centimetrus garš un 2,076 kilogramus smags, savukārt Rebeka piedzima pulksten 3.50: 42 cm gara un 1,780 kilogramus smaga," izdevumam "Ventas Balss" stāstījis jaunais tētis.

Tā kā mazuļi piedzima priekšlaicīgi, tika pieņemts lēmums pārvest viņus uz Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu. Arī šobrīd ģimene atrodas Rīgā slimnīcā un gaida, kad ārsti atļaus mazuļus vest mājās pie trīs musketieriem, kuri jau gaida mājās – trīs brālīšiem, tā stāstījis tētis.

Mamma Dace portālam "Delfi" pastāstīja, ka mājās viņus gaida 11, sešus un divus gadus veci brāļi. "Jūtamies samērā labi. Pamazām viss iet uz priekšu. Ļoti ceram, ka drīz tiksim mājās pie ģimenes. Un, jā, tā ir sanācis, ka tagad esam diezgan kupla ģimene. Sākumā, kad uzzinājām, ka gaidāmi dvīnīši, bijām šoka stāvoklī. Kad pateicu vīram, viņš sākumā neticēja. Beigās jau apradām ar domu. Un viss bija kārtībā. Kā māminai prieks, ka bērniņi veseli un beidzot brālīšu bariņā ir maza māsiņa. Pašsajūta mums visiem laba," atzīst mamma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!