Foto: Rīgas Skolēnu pils foto arhīvs

Bērnu un jauniešu centrā "Rīgas Skolēnu pils" 2016. gads pasludināts par 75 gadu jubilejas gadu. Šogad dažādos pulciņos piedalās ap 4000 bērnu, bet 75 gadu laikā Skolēnu pils piedāvātās ārpusskolas nodarbes apguvuši vairāki desmiti tūkstošu bērnu. Piedāvājam ielūkoties Skolēnu pils vēsturiskajos foto materiālos no 40. gadu sākuma līdz pat mūsdienām.

Fotogrāfijas ar vēstures garšu kādam, iespējams, rosinās patīkamas atmiņas, kādam - smaidu. Taču tas bija laiks, kas piederēja tā laika bērniem, tie bija viņu sapņi, viņu iespējas parādīt savus talantus un būt labākajam pionierim un dancotājam, koklētājam vai modelīšu izgatavošanas meistaram vienlaikus.

Par godu lielajai jubilejai visi "Rīgas Skolēnu pils" kolektīvu un pulciņu pasākumi šogad tiks atzīmēti īpašajā zīmē, tāpat plānotas vairākas izstādes, kas veltītas "Rīgas Skolēnu pilij", grāmatas "Atmiņu zibšņi" izdošana, Mūzikas dienas, kā arī "Rīgas Skolēnu pils – 75" jubilejas koncerts "Neviens sapnis nav par mazu", kas 20. februārī izskanēs Lielajā Ģildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!