Foto: Publicitātes attēli
Pavasaris jau nepacietīgi dauzās pie durvīm, tāpēc jādodas tam pretim. Lai ielaistu sevī pavasari ātrāk, "Kurp.es" komanda sagatavojusi informāciju par pasākumiem, kas liks atplaukt smaidā jebkuram. Starp tiem ir gan putnu būrīšu nodarbības, gan pavasara tirdziņi, garšīgas, radošas un garu spēcinošas nodarbības.

Radošā darbnīca: Māla cūciņa


Iedvesmojoties no Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apskatāmās un apmeklētāju iemīļotās Teodora Zaļkalna skulptūras "Cūka" (1937), radošajā darbnīcā 29. martā pulksten 17:30 ikvienam tiks dota iespēja izveidot pašam savu māla dzīvnieciņu. Nodarbība paredzēta bērniem vecumā no sešiem līdz 11 gadiem.

Vairāk informācijas šeit.

Putnu diena Kalnciema kvartāla tirgū


30. martā no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālu piepildīs putnu skaņas un jaunie putnu pētnieki – bērni varēs piedalīties putnu izzinošās aktivitātēs. Darbnīcās varēs taisīt putnu būrīšus, apgleznot keramikas formas un pētīt putnus ar Latvijas ornitologiem. Tā kā martā īpaša uzmanība tiek pievērsta zaļai pilsētvidei, skauti un gaidas arī parādīs, kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Paralēli notiks Kalnciema kvartāla zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus.

Vairāk informācijas šeit.

Pavasara tirdziņš LU Botāniskajā dārzā


Sestdien, 30. martā, pulksten 10 LU Botāniskais dārzs aicina svinēt pavasari savā tirdziņā. Apmeklētājus sagaida vietējo ražotāju darinājumi, ekskursijas un citas aktivitātes. Botāniskā dārza āra teritorijā un Šķūnī darbosies tirdziņš, būs arī iespēja ierobežotos daudzumos iegādāties LU Botāniskā dārza speciālistu audzētos telpaugus. Vēlāk sekos meistarklase par telpaugu kopšanu pavasarī Lektorijā, kā arī ekskursija LU Botāniskā dārza siltumnīcās. Visu dienu dārza āra teritorijā darbosies arī orientēšanās taka bērniem.

Vairāk informācijas šeit.

Ģimenes dienā - Dzīvnieku tēli Rīgas Doma krustejā un muzejā


Ģimenes dienas programma "Dzīvnieku tēli Rīgas doma Krustejā un muzejā - iepazīstam!" paredzēta bērniem kopā ar pieaugušajiem. 31. martā pulksten 11 ģimenes tiek aicinātas piedalīties ekskursijā ar uzdevumu "Atrodam un iepazīstam dzīvnieku atveidus Rīgas Doma krustejā!", kā arī patstāvīgi darboties, veicot spēli – uzdevumu "Ej, meklē un atrodi dzīvnieku tēlus muzejā!". Tāpat būs pieejamas radošās darbošanās vietā bērniem kopā ar vecākiem "Mācāmies, izdomājam, zīmējam!"

Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!