Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 29. maijā no pulksten 11 līdz 16 Spīķeru kvartālā norisināsies festivāls bērniem "Radi un iedvesmojies", piedāvājot aizraujošu un interesantu skatuves programmu, kā arī radošas, izzinošas un attīstošas darbnīcas un spēles.

Skatuves programmu atklās bērnu vokālais ansamblis "Rasa". Aizraujošā un brīnumu pilnā pasaulē ieskatīties un līdzdarboties aicinās Liepājas ceļojošais "Beztemata" cirks ar izrādēm "Alises piedzīvojumi brīnumzemē" un "Ceļš uz pasaku pasauli ir vaļā".

Par to, ka brīnumi patiešām notiek, ļaus pārliecināties zinātkāres centra "Zili Brīnumi" iluzionists un viņa burvju triki. Skatuves programmu noslēgs teātra "Dirty Deal Teatro" izrāde bērniem "Blēņas un pasakas" pēc Imanta Ziedoņa pasaku krājuma "Blēņas un pasakas" motīviem Ģirta Šoļa režijā, piedaloties aktieriem Arnitai Jaunzemei, Valdim Vanagam un Mikum Frišfeldam, portālu "Cālis.lv" informēja Spīķeru kvartāla komunikācijas speciāliste Elīna Pundure.

Paralēli skatuves programmai pasākumā darbosies radošās darbnīcas. Kopā ar "Latvenergo" projektu "Fizmix" bērni varēs iepazīt un izzināt fizikas likumus un eksperimentus. Saules muzejs aicinās vairot siltumu un gaismu, apgleznojot ģipša saulītes. Kopā ar radošo apvienību "Sapnīca" varēs iepazīt radošo Hama pērlīšu maģiju, kā arī krāsot, līmēt un zīmēt, izveidot dažādas attīstošās rotaļlietas. Par jautrību un atjautību gādās "Braingames" galda spēles un vairākas lielformāta spēles, kas tematiski balstītas uz klasisko galda spēļu motīviem, kā arī iemīļotu un populāru multiplikāciju un pasaku motīviem. Pasākuma laikā bērni varēs tikt pie jautriem un krāsainiem sejiņu gleznojumiem.

Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākumu organizē biedrība "Rīgas spīķeri", atbalsta Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!