Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Līdz ar pandēmijas apmēru pieaugšanu, cilvēki visā pasaulē uzsākuši pozitīvu zibakciju – savu mājokļu logos un pagalmos cilvēki izvieto rotaļu lācēnus, lai iepriecinātu bērnus, vēsta britu raidsabiedrība BBC. Akcija nodēvēta par "rotaļu lācīšu medībām" jeb #teddybearhunt un to iedvesmojusi britu rakstnieka Maikla Rozena grāmata "Mēs dodamies lācēna medībās".

Rotaļu lācēnus var sastapt māju logos ne tikai Lielbritānijā un ASV, bet arī Jaunzēlandē, Austrālijā, Nīderlandē, Somijā un citviet pasaulē. Zibakcijas mērķis ir pavisam vienkāršs – pašizolācijas laikā, kamēr pastaigas ārā ir ierobežotas un jāietur distance no citiem cilvēkiem, novērst bērnu uzmanību ar lācēnu "ķeršanu" māju logos. Rotaļu lācēnu medībās iesaistījusies arī Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna, nosēdinot divus lācēnus sava ģimenes mājokļa logos, norāda BBC. Tieši Jaunzēlandē arī aizsākusies mīlīgā kustība – izvietot rotaļlietas mājokļu logos, lai parādītu bērniem, ka nav jābaidās no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19, vienkārši jābūt drosmīgiem un jāpaliek mājās.

"Cālis.lv" aicina – ieprieciniet citus bērnus arī savā ģimenē un ielieciet savā logā kādu rotaļu lācīti, parādot to arī sociālajos tīklos ar tēmturi #teddybearhuntlatvia!

Lūk, divi lācēni, kas sēž kādā mājoklī Beļģijā, un sniedz visiem vērtīgu instrukciju par roku mazgāšanas nozīmīgumu pandēmijas laikā.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Septiņgadīgie dvīņi Džordžs un Emma ar saviem rotaļu lācēniem Masačūsetsā, ASV.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kāds lācēns Sietlā, ASV.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lācēns ar draugu netālu no Roterdamas, Nīderlandē.

View this post on Instagram

A post shared by Steven De Koning (@stevens__drawings) on Mar 29, 2020 at 2:11pm PDT

Lācītis ar meduspodu Somijā.

View this post on Instagram

A post shared by SirpaK (@sipiset) on Mar 30, 2020 at 8:25am PDT

Lācēns, kas paslēpies starp telpaugiem Islandē.

View this post on Instagram

A post shared by Alda Sigmundsdottir 🇮🇸 (@alda.sigmunds) on Mar 30, 2020 at 8:09am PDT
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!