Foto: AFP/Scanpix

27. janvārī no pulksten 11 līdz 16 Latvijas Dabas muzejā norisināsies ģimenes dienas pasākums "Vāverīte, kuplastīte", kurā varēs uzzināt vairāk par zvēru, kas ir šī gada dzīvnieks.

"Gada dzīvnieks 2018" – parastā vāvere – ir neliels grauzējs, kam raksturīga gara, kupla aste un ausis ar matu pušķīšiem galos. Šis piemīlīgais kustonis ir sastopams skujkoku un jauktajos mežos, kā arī pilsētās – parkos un kapsētās.

Pasākuma laikā Dabas muzeja speciālisti stāstīs par vāveres dzīvi dažādos gadalaikos un par tās tuvākajiem "radiniekiem". Tāpat būs iespējams uzzināt, kam noder kuplā aste un, kā, esot dabā, saprast vai tuvumā mitinās vāveres? Pasākuma laikā kopīgi pētīsim vāveru iecienīto ēdienu, kažokus un galvaskausus, kā arī radoši darbosimies un veidosim savas vāveres, stāsta muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Ģimenes dienas muzejā notiek reizi mēnesī, un tas ir izglītojošs pasākums ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete + nodarbības biļete – divi eiro ģimenei. Uzrādot aizpildītu septembra, oktobra vai novembra ģimenes dienā saņemto grāmatiņu, jāiegādājas tikai muzeja ieejas biļetes, nodarbībā var piedalīties bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!