Foto: Shutterstock

Sestdien, 28. oktobrī no pulksten 11 līdz 16 Latvijas Dabas muzejā notiks kārtējā ģimenes diena, kurā pievērsīsies entomoloģijas jeb kukaiņu pētniecības tēmai.

Ģimenes dienā "Kukaiņi uz zemes, gaisā un ūdenī" kopā ar tauriņu pētnieku Nikolaju Savenkovu un skudru pazinēju Jāni Dreimani dalībnieki izzinās kukaiņu uzbūvi un to, kā kukaiņu ķermeņa daļas, piemēram, kājas pielāgotas, lai pārvietotos pa dažādām sauszemes virsmām vai peldētu. Savukārt muzejpedagogi palīdzēs izprast kukaiņu attīstības stadijas – no oliņas līdz pieaugušam kukainim: kur tie pavada ziemu un kuri kukaiņi ir bīstami. Paredzētas arī nelielas radošas darbnīciņas.

Aktivitātes notiks zooloģijas ekspozīcijas zālēs un entomoloģijas ekspozīcijā. Apmeklējot ģimenes dienu, dalībnieki aicināti apskatīt arī citas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstādi "Ķirbis un citas lielas ogas".

Ģimenes dienas Dabas muzejā notiek reizi mēnesī, tas ir izglītojošs pasākums ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete + nodarbības biļete – divi eiro ģimenei. Uzrādot aizpildītu septembra ģimenes dienā saņemto grāmatiņu "Kuras sēnes ēdamas", jāiegādājas tikai muzeja ieejas biļetes, nodarbībā var piedalīties bez maksas.

Visi pasākuma apmeklētāji piedalās grāmatas izlozē, ko sarūpējusi izdevniecība "Pētergailis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!