Foto: LETA

Šogad Lāčplēša dienā 11. novembrī un Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas simtajā gadadienā 18. novembrī daudzbērnu ģimenes locekļiem visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas, ziņo AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

Bezmaksas braukšanas biļeti šajās valsts svētku dienās daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt visās AS "Pasažieru vilciens" biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot "3+ Ģimenes karti" un personu apliecinošu dokumentu vai skolēna/studenta apliecību. Derīgiem dokumentiem jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī visa brauciena laikā.

AS "Pasažieru vilciens" aicina lielģimenes izmatot šo iespēju, lai dotos uz dažādiem svētku pasākumiem citviet Latvijā – koncertiem, bruņoto spēku parādi, svētku salūtu – vai dodoties svinēt svētkus pie radiem.

Atgādinām, ka pirmsskolas vecuma bērni drīkst braukt vilcienā tikai pilngadīgas personas pavadībā.

Taču vilcieni nav vienīgā vieta, kur "3+ Ģimenes kartes" īpašnieki var saņemt atlaides. Jau iepriekš ziņojām, ka līdz 2018. gada 30. septembrim programmā ir iesaistījušies 282 uzņēmumi, tai skaitā kultūras un mākslas iestādes, kas ar atlaižu piešķiršanu, akcijām dažādiem produktiem un pakalpojumiem atbalsta kopumā 50 074 karšu īpašniekus, tai skaitā 28952 pieaugušos un 21122 bērnus.

Ģimeņu pārstāvji norāda, ka šīs kartes privilēģijas ir nozīmīgas, un tās tiek izmantota ikdienā, piemēram, iegādājoties kancelejas preces, degvielu, apģērbus, kā arī apmeklējot pasākumus. Lielai ģimenei arī izdevumi ir lielāki, līdz ar to šīs atlaides ir jūtamas un palīdz ieekonomēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!