Foto: LETA

Šogad Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, proti, 4. maijā daudzbērnu ģimenēm visos vilcienu un reģionālā autobusa maršrutos būs iespēja braukt bez maksas, informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte un Valsts SIA "Autotransporta direkcija" pārstāve Lilita Pelčere.

Bezmaksas braukšanas biļeti šajā valsts svētku dienā daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt visās AS "Pasažieru vilciens" biļešu kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot 3+ Ģimenes karti un personu apliecinošu dokumentu vai skolēna/studenta apliecību. Derīgiem dokumentiem jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī visa brauciena laikā.

Atzīmējot Latvijai nozīmīgo 4. maiju, kas pēdējos gados tiek svinēti arī kā "Baltā galdauta svētki", dīzeļvilcienos pamanīsiet ar baltiem galdautiem un svētku sveicienu rotātus galdiņus, lai arī vilcienā pavadītais laiks šajā dienā pasažieriem aizritētu svinīgākā noskaņojumā.

Pelčere pibilst, ka, lai daudzbērnu ģimenes locekļi saņemtu atlaidi, 3+ Ģimenes kartei un personu apliecinošam dokumentam, skolēna apliecībai vai studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.

Savukārt Līcīte atgādina, ka arī ikdienā daudzbērnu ģimenes locekļi saņem 50 procentu atlaidi vienreizējām vilciena biļetēm, bet dienu un abonementa biļetes var iegādāties ar 40 procentu atlaidi. Savukārt daudzbērnu ģimeņu skolēni un studenti, kuri nav vecāki par 24 gadiem, biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 90 procentu lielu atlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!