Foto: Shutterstock
Rīgas domes un Labklājības departamenta projekta "Mēs par veselīgu Rīgu" laikā no 25. līdz 30. decembrim norisināsies veselību veicinoša diennakts nometne "Sajūti pasauli radoši". Uz to aicināti pieteikties bērni ar kustību un fiziskiem attīstību traucējumiem.

Nometne norisināsies Jelgavas 1. internetpamatskolā, un uz to var pieteikties bērni vecumā no septiņiem līdz 12 gadiem ar fiziskiem attīstības traucējumiem un viņu vecāki, pavadoņi (viens bērns un viens pieaugušais, kas vecāks par 18 gadiem).

Nometnes mērķis ir uzlabot dalībnieku psiho-emocionālo pašsajūtu. Nometnes programmā ir iekļauta:

  • ekspresīvās mākslas terapija (vadīs sertificēta psiholoģe Ineta Kona);
  • ciguna vingrošana un fiziskās aktivitātes atbilstoši dalībnieku veselības stāvoklim (vadīs Latvijas Austrumu vingrošanas asociācijas ciguna instruktore Agrita Krastiņa);
  • dabas izziņas pārgājieni (vadīs Reinis Ziļevs no raktuves.lv);
  • radošās un izziņas darbnīcas (vadīs kultūras pasākumu organizatore Andra Hince);
  • atbalsta grupas, diskusijas un lekcijas vecākiem;
  • komandas saliedēšanas pasākumi;
  • tikšanās ar nometnes viesiem, kopēju uzdevumu veikšana;
  • pārsteigumi bērniem un pieaugušajiem;
  • citas aktuālas un radošas aktivitātes.

Kopējais dalībnieku skaits ir 15 bērni un 15 pieaugušie. Pieteikšanās nometnei, zvanot 29342266 vai rakstot uz e-pastu viesmilibasprojekti@gmail.com.

Lai piedalītos nometnē, līdz 2018. gada 10. decembrim jāiesniedz:

  1. vakcinācijas apliecības kopija un medicīnas izziņa par atļauju piedalīties nometnē, sagatavotu atbilstoši MK noteikumiem Nr.981;
  2. VDEĀK lēmuma par invaliditāti piešķiršanas kopiju (vai invalīda apliecības kopiju);
  3. Apliecinājums, ka pieaugušais ir bērna vecāks, aizbildnis vai aprūpētājs. Ja bērnu pavada cits ģimenes loceklis vai radinieks, papildus nepieciešams vecāku apliecinājums, ka atļauj pavadīt bērnu.

Nodarbības tiek īstenotas Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!” ietvaros, realizē SIA „Viesmīlības projekti” r.nr.40103706629.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!