Foto: LETA

Bērnam nevajag ideālu mammu vai tēti – viņam vajag parastu mammu, tēti, kuri zina, kas bērniņam ir vajadzīgs un svarīgs. Tāpat pēc bērniņa piedzimšanas vecākiem ir svarīgi atrast līdzsvaru starp vecāka un partnera lomu, uzsverot, ka "bērnam ir jāredz arī tas, ka esat ne vien mamma un tētis, bet arī savstarpēji partneri", norāda Diāna Zande, psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu mamma.

2. decembrī pulksten 13 Valmieras kultūras centra Kamerzālē (Rīgas ielā 10, Valmierā), norisināsies Zandes bezmaksas lekcijas vecāku programmas "Augošai Latvijai vecāku skola" īstenošanas gaitā. Iedvesmoties, saņemt atbalstu jautājumos par bērnu audzināšanu, vecāku lomu un savstarpējām attiecībām lekcijā aicināti ne tikai vecāki, bet arī vecvecāki, pedagogi un citi interesenti. Plašāka informācija pieejama šeit.

"Augošai Latvijai vecāku skola" ir "Maxima Latvija" ģimenes atbalsta programma. Līdz pat 2017. gada jūnijam lielākajās Latvijas reģionālajās pilsētās tiks organizētas Zandes bezmaksas lekcijas. Pirmā lekcija jau septembrī norisinājās Jelgavā, gūstot lielu ģimeņu atsaucību. Valmierā Zande uzstāsies ar diviem tematiem –"Pietiekami laba mamma/pietiekami labs tētis – kas tas ir?" un "Savstarpējās attiecības ģimenē – kā no tām gūt prieku, un vienlaikus neizsīkt?".

"Mūsdienu mainīgajā un daudzveidīgajā pasaulē nav vienas patiesības par to, kā audzināt savu atvasi. Taču ir daudz un dažādu iespēju vecākiem iepazīties ar informāciju un atrast sev un savai ģimenei visatbilstošāko risinājumu konkrētā dzīves situācijā," norāda Zande, cerot, ka viņas sniegtie ieteikumi iedrošinās, izglītotos un sniegs nepieciešamo atbalstu.

Lekciju laikā būs pieejams arī rotaļu stūrītis un auklīte bērniem!

Interesenti aicināti ierasties uz abu tematu lekcijām, bet var arī atsevišķi uz sev interesējošo. Tie, kuri vēlas paklausīties Zandes lekcijas, aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruņa numuru 27178255.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!