Lola Džūna, gluži kā lielāka daļa divgadnieku, iespējams, vēl aizvien nēsā autiņbikses, taču, neskatoties uz viņas vecumu, mākslas eksperti vienbalsīgi ir atzinuši, ka viņai ir talants. Ne velti Lolas mākslas darbi tiek pārdoti par vairāk nekā 1000 ASV dolāriem, vēstīts portālā "Abc news".

Lolas mamma Lūsiela Havjera portālam atzīst, ka iepriekš nav nojautusi to, cik meitas mākslas darbi ir vērtīgi. "Es noteikti esmu arī kādus no tiem izmetusi miskastē," viņa stāsta. Mazās meitenes talantu ievēroja kāds Havjeru ģimenes draugs, kurš nolēma Lolas zīmējumus parādīt Ņujorkas mākslas galerijas "Chashama Gallery" vadītājai Anitai Durstai. "Pēc tam, kad es ieraudzīju, cik lieliski viņa prot sakombinēt krāsas un izveidot kompozīciju, man bija skaidrs, ka cilvēki būs gatavi maksāt par tiem iespaidīgas naudas summas," stāsta Dursta.

View this post on Instagram

A post shared by Lola June (@lolajuneart) on Feb 15, 2019 at 6:13am PST

Šomēnes mazās mākslinieces darbi plašākai publikai tika parādīti "Chashama Gallery" mākslas izstādē ar nosaukumu "Cerība". Izstādes veidotājs Pajtims Osmanajs savā "Instagram" kontā pavēstīja, ka ar Lolas darbu palīdzību viņš vēlas parādīt, cik vienkārša un bērnišķīga var būt māksla. "Es ticu, ka, lai kļūtu par veiksmīgu mākslinieku, ne vienmēr ir vajadzīga gadiem ilga pieredze," viņš piebilst. "Šīs izstādes laikā mans mērķis bija likt cilvēkiem aizdomāties par to, kāda ir starpība starp pieredzējuša mākslinieka un jauna bērna darbu."

View this post on Instagram

A post shared by Lola June (@lolajuneart) on Feb 25, 2019 at 9:36pm PST

Jau pirmajā izstādes stundā tika pārdoti seši Lolas darbi, kuru cena bija, sākot no 250 līdz par 1500 ASV dolāriem (aptuveni 1333 eiro), informē portāls "The Cut". "Viņas krāsu izvēle ir unikāla un neparasta, un, iespējams, tas arī piesaista cilvēkus," skaidro Dursta. Viņa piebilst, ka cilvēki nemitīgi zvana uz mākslas galeriju, lai uzzinātu, vai Lolas darbus ir iespējams iegādāties. "Viņas zīmējumus ir nopirkuši arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki," atklāj mākslas galerijas vadītāja.

View this post on Instagram

A post shared by Lola June (@lolajuneart) on Mar 1, 2019 at 5:31pm PST

Kad mākslas galerijas vadītājai, kura izcēla slavas saulītē mazo mākslinieci, tika jautāts, vai Lola tiešām ir talantīga vai vienkārši viņas mākslas darbi, salīdzinot ar citiem divgadniekiem, ir ļoti augstas kvalitātes, Dursta atbildēja, ka viņai piemīt abas šīs lietas. "Lola ir talantīga gan priekš sava vecuma, gan kopumā," viņa skaidro.

View this post on Instagram

A post shared by Lola June (@lolajuneart) on Feb 16, 2019 at 5:26pm PST

Taču mazajai meitenei pašas radītie mākslas darbi ir kas vairāk nekā tikai kārtējā glezna. Lolas mamma atklāj, ka mazā ļoti pārdzīvojusi, kad pirmais viņas zīmētais darbiņš tika aiznests uz mākslas galeriju. "Lola bija nedaudz satraukusies, ka viņas veidotie mākslas darbi vairs neatradās mājās, jo tie viņai nozīmē daudz," atklāj divgadnieces mamma. "Gleznas ir kļuvušas par viņas draugiem. Viņa ik rītu tās sabučo un, ejot ārā no mājas, no tām atvadās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!