Foto: Publicitātes attēls

Biedrība "Dr. Klauns" izsludina dalībnieku atlasi jaunai dakteru Klaunu skolai, kurā dalībniekus sagatavos patstāvīgam darbam ar bērniem slimnīcu bērnu nodaļās. Biedrības pārstāvji aicina piedalīties ikvienu interesentu, iesūtot anketu līdz 2019. gada 28. jūnijam.

"Dr. Klauns" ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Galvenā programmas ideja ir sniegt palīdzību bērniem psiholoģiskā stresa pārvarēšanā fiziski smagajā laikā, kas jāpavada slimnīcā, kā arī rehabilitācijā pēc smagām procedūrām un ar ārstniecību un ilgstošu atrašanos slimnīcā saistītiem stresiem. Programma "Dr. Klauns" ir balstīta uz sadarbības un attīstības principiem, kad katrs dakteris Klauns palīdz bērniem, kas atrodas slimnīcā, savukārt, pašam dakterim ir iespēja augt profesionāli, iegūt un pilnveidot jaunas iemaņas un prasmes klaunu terapijas jomā.

Atlases procesa programmā "Dr. Klauns" mērķis ir izveidot dalībnieku grupu, kur ikviens iepriekš atlasīts dalībnieks, izejot vairākus mācību un prakses posmus, tiks sagatavots patstāvīgam daktera Klauna darbam Bērnu nodaļās Rīgas, Ventspils, Liepājas, Valmieras, Cēsu, Daugavpils un Rēzeknes slimnīcās.

"Dr. Klauns" meklē cilvēkus, kas ir:

  • radoši, mākslienieciski, komunikabli, gatavi mācīties un pilnveidoties;
  • kam patīk un kas prot atrast kopīgo valodu ar bērniem;
  • atbildīgi, kas ir gatavi ilgtermiņa dalībai programmā "Dr. Klauns";
  • kas apzinās slimnīcas darba specifiku un ir psiholoģiski gatavi iespējamām grūtībām;
  • vecāki par 18 gadiem (augšējās vecuma robežas nav!);
  • gatavi dziedāt, spēlēt muzikālos instrumentus, žonglēt, triku rādīšanas prasmes, medicīnas vai psiholoģijas zināšanas ir papildus bonuss, taču nav izšķirošas.

Kas sagaida dalībniekus

Kā notiks atlases, apmācību, prakses un darba procesi:

1. Atlases kārtas

1. atlases kārta – pieteikumu anketu izskatīšana un dalībnieku aicināšana uz pārrunām
2. atlases kārta – individuālās pārrunas
3. atlases kārta – grupas nodarbības radošā potenciāla un psiholoģiskās gatavības izvērtēšanai
4. atlases kārta – grupas izveidošana. Izskatot visus pieteikumus un pārrunājot ar visiem kandidātiem, projekta "Dr. Klauns" organizatori izvēlēsies tos cilvēkus, kas kļūs par mūsu potenciāliem Dakteriem Klauniem.

2. Apmācības

Visiem atlasītiem programmā "Dr. Klauns" dalībniekiem pirms uzsākt darbu slimnīcās būs jāpiedalās pamatapmācības. Tās ietver teorētiskās un praktiskās nodarbības par klaunu terapijas, aktiermeistarības, darba slimnīcās, bērnu psiholoģijas u.c. tēmām, kuras vadīs uzaicinātie speciālisti no Latvijas un ārzemēm.

Mācību programma ir veidota no vairākiem blokiem un ilgst no 2019. gada septembrim līdz 2020. gada martam Rīgā un reģionos.

3. Prakse

Prakse slimnīcās visiem dakteriem Klauniem notiks 2019. gada decembrī – 2020. gada februārī. Praksi dalībnieki izies dažādās slimnīcas nodaļās (mentoru klātbūtnē), pēc kurām notiks gala izvērtēšana katram dalībniekam par viņa / viņas gatavību patstāvīgajam Daktera Klauna darbam.

4. Regulārs darbs

No 2020. gada marta katrs dakteris Klauns, kas veiksmīgi izies apmācības un praksi, uzsāks regulāro darbu Bērnu nodaļās tajās slimnīcās, kas sadarbojas ar biedrību "Dr. Klauns".

Ja viss augšminētājs ieintersēja un redzi sevi kā vienu no dakteriem Klauniem – aizpildi un atsūti pieteikuma anketu mājaslapā www.drklauns.lv līdz šī gada 28. jūnijam (ieskaitot). Vairāk informācijas var iegūt, rakstot uz e-pastu info@drklauns.lv vai zvanot uz tālruņa numuriem 24115504 vai 29396338.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!