Foto: Instagram
Kompānija "Mattel", kas ražo lelles Bārbijas, drīzumā tirdzniecībā piedāvās lelles ar īpašām vajadzībām, ziņo "CNN", "Comicbook" un citi ārvalstu mediji.

Laiku pa laikam kompānija piedāvā kādu jaunu Bārbijas lelli, piemēram, nedaudz apaļīgākas lelles, nekā ierasts tās redzēt ar slaido vidukli, garajām kājām un blondajiem matiem.

Šoreiz "Mattel" radījusi lelli ar īpašām vajadzībām. Šīs lelles sēdēs ratiņkrēslā un tām būs arī noņemas kājas protēzes. Šai Bārbijai arī nebūs tik tievs viduklis, un arī krūtis būs mazākas. Kima Kalmona, uzņēmuma viceprezidente, kura atbild par leļļu dizainu, saka, ka cilvēki bieži raksta ar lūgumu Bārbiju piedāvāt vairāk reālam cilvēkam līdzīgu. Uzņēmums šādus cilvēku lūgumus ņem vērā.

Jaunās lelles ražošanā piedalījusies 13 gadus vecā Džordana Rivza, kura piedzima bez kreisās rokas apakšdelma un kurai ir rokas protēze. Savukārt jaunās lelles ratiņkrēslu palīdzējuši veidot ārsti un inženieri, kuri ar to nodarbojas ar reāliem cilvēkiem.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie) on Feb 11, 2019 at 1:02pm PST

"Mattel" vēlas, lai bērni saprastu, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām ir tieši tādi paši, kā visi citi. Un atrodoties ratiņkrēslā, meitene paliek tikpat skaista.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!