Foto: Shutterstock
Turpinot tradīciju, šogad jau sešpadsmito gadu pēc kārtas Latvijā un daudzviet pasaulē tiks atzīmēta Drošāka interneta diena. 9. februārī Latvijas Drošāka interneta centrs "Drossinternets.lv", iesaistot bērnus, jauniešus un pieaugušos, organizēs daudzveidīgas aktivitātes, kuras vieno sauklis "Drošāks internets sākas ar Tevi!" Tādējādi tiek uzsvērta katra iedzīvotāja ieguldījums un atbildība, veidojot drošāku interneta vidi.

"Šobrīd, attālinātu mācību laikā, vairāk nekā jebkad agrāk ir svarīga bērnu un jauniešu drošība internetā un digitālā pratība – tās ir prasmes un zināšanas, kas neveidojas pašas no sevis, bet ir cītīgi jāapgūst un regulāri jāpapildina. Aicinām ikvienu iesaistīties Drošāka interneta dienas aktivitātēs, izmantot mūsu sagatavotos materiālus un domāt par drošību globālajā tīmeklī ne tikai šajā dienā, bet katru dienu," uzsver "Drossinternets.lv" vadītāja Maija Katkovska.

Nozīmīgākais notikums Drošāka interneta dienā būs tiešsaistes viktorīna par interneta izmantošanu, ietverot jautājumus gan par interneta vēsturi, terminiem, dažādiem izaicinājumiem un interneta izmantošanas paradumiem, gan arī par drošību un medijpratību. Viktorīna organizēta sadarbībā ar "Viktorina.lv", gudrākajiem un ātrākajiem paredzot balvas. Dalība iespējama divos veidos:

  • iepriekš reģistrējoties vietnē "Viktorina.lv", iespēja 9. februārī konkrētos laikos spēlēt LIVE viktorīnu, tiešsaistē sacenšoties ar citiem dalībniekiem piecās vecuma grupās;
  • no 9. līdz 28. februārim ikviens var piedalīties viktorīnā, atbildot uz jautājumiem sev ērtā laikā. Detalizēta informācija par dalību viktorīnā "Drossinternets.lv" vietnē.

Lai palīdzētu 1.- 4.klases skolēniem apgūt zināšanas par drošību un pieklājīgu uzvedību internetā, jēgpilnu tehnoloģiju lietošanu, kritisko domāšanu un darbu ar informāciju, Drošāka interneta dienā būs pieejamas īsfilmas "Vaifija interneta alfabēts". Īsfilmas papildinātas ar ieteikumiem pedagogiem, tās ir ērti strukturētas un uzsver katras tēmas svarīgāko informāciju. Materiāls veidots bērniem saistošā un saprotamā veidā, tas būs labs palīgs gan pedagogiem, gan vecākiem attālināto mācību laikā.

Tāpat "Drossinternets.lv" organizē Jauniešu padomes (JAP) jaunu dalībnieku uzņemšanu. Pirmā kopā sanākšana notiks tiešsaistē, 9. februārī pulksten 17. Ikviens aktīvs jaunietis vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kurš vēlas attīstīt savu digitālo kompetenci, kopā ar citiem domubiedriem apgūt jaunas iemaņas un savas zināšanas nodot arī citiem Latvijas jauniešiem, ir aicināts pieteikties dalībai Jauniešu padomē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!