Foto: Publicitātes attēli

Veselības aprūpes kvalitātes un drošības uzlabošanai Rīgas Dzemdību nams no 2. oktobra sāk izmantot identifikācijas aproces. Katrai pacientei, iestājoties Dzemdību namā, ap roku tiks aplikta aproce ar ārstniecības procesā būtiskāko identifikācijas informāciju (vārds, personas kods u.c.).

Aproce ir jānēsā ap roku līdz izrakstīšanās brīdim, un paciente ir atbildīga par to, lai aproce netiktu sabojāta, noņemta vai labota līdz izrakstam no stacionāra, izņemto klīniski pamatotu iemeslu dēļ.

"Šādas identifikācijas aproces jau ilgāku laiku izmantojam arī jaundzimušajiem, kuriem tās atšķiras pēc krāsas, proti – zēniem zilas, bet meitenēm rozā. Turpinot identifikācijas sistēmas uzlabošanu, tagad aproces tiek ieviestas arī māmiņām," skaidro Dzemdību nama sabiedrsko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

Jebkuru jautājumu gadījumā pacienti tiek aicināti vērsties pie Dzemdību nama personāla, kas izskaidros aproces nepieciešamību un nēsāšanas noteikumus.

Šādas identifikācijas aproces lieto jau vairākos stacionāros Latvijā, piemēram Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī Cēsīs, Vidzemes slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!