Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot 30 gadu darbību Latvijā, uzņēmums "Neste" dāvinās īpašos "Neste zīdaiņa pūriņus" tiem mazuļiem, kas būs dzimuši Rīgas Dzemdību namā (RDN) katra mēneša 30. datumā, sākot no jūnija, portālu "Cālis" informēja RDN mārketinga un korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Auzāne. Katrā pūriņā iekļautās nepieciešamās drēbītes un higiēnas preces, ar kurām nodrošināt jaundzimušo, ir videi draudzīgas un ilgtspējīgas, tādējādi nodrošinot iespēju jaunajiem vecākiem jau no pirmās dzīves dienas savam mazulim sniegt apzinātu iespēju dzīvot tīrākā un dabiskā vidē.

"Šī iniciatīva ir daļa no "Neste" misijas atstāt tīrāku planētu mūsu bērniem, aicinot veikt atbildīgu un dabai draudzīgu izvēli katru dienu. Savā jubilejas gadā 100 ilgtspējīgie pūriņi ir dāvana, ko sadarbībā ar Rīgas Dzemdību namu pasniegsim jaunajām ģimenēm, lai kopīgiem spēkiem rūpētos par planētu, kādu to atstāsim saviem bērniem. Ceram, ka šie pūriņi būs noderīgs atbalsts jaunajiem vecākiem!" stāsta Armands Beiziķis, "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs.

"Mēs priecājamies, ka šī iniciatīva sasaucas ar Rīgas Dzemdību nama pamatmisiju – sniegt katram jaundzimušajam drošāko un labāko dzīves sākumu, un tas attiecas gan uz grūtniecības aprūpi un dzemdību palīdzību, gan jauno vecāku izglītošanu par gudru un drošu jaundzimušo aprūpi. Mēs arī ceram, ka to 100 bērniņu vecāki, kas saņems pūriņu un izjutīs šo materiālo atbalstu, neatliks plānus par vēl vienu bērniņu un atgriezīsies Dzemdību namā atkārtoti," pastāstīja Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova.

Lai arī pūriņu piešķiršana sāksies vien 30. jūnijā, iniciatīvas prezentācijas laikā laimīgā kārtā pa pūriņam tika divi 30. maijā dzimuši mazulīši – Roberts un viņa mamma Iveta Cālberga (attēlā zemāk pa kreisi), kā arī Emīls un viņa mamma Alīna Dimitrijeva (attēlā pa labi).

Foto: Publicitātes foto

Labdarības projektā "Atbildīga izvēle no pirmās dzīves dienas" Rīgas Dzemdību nama 3., 4. un 6. stāvā ir izveidotas un uzstādītas arī īpašas instalācijas – fotosiena, pie kuras ikviena jaunā ģimene ar magnētiņiem var salikt sava jaundzimušā bērniņa vārdu un dzimšanas datumu, tādējādi iemūžinot skaisto mirkli, kad bērniņš ir ieradies šajā pasaulē. Instalācijas simbolizē jaundzimušo bērniņu nonākšanu uz mūsu vienīgās jeb A planētas, kurā ir būtiski pieņemt atbildīgas izvēles jau no pirmās dzīves dienas, jo citas jeb B planētas mums vienkārši nav.

Katru mēnesi, sākot no 2020. gada jūnija, īpašo pūriņu varēs saņemt mazuļi un viņu vecāki, kas ir Latvijas iedzīvotāji. Pūriņus varēs saņemt tie bērniņi, kas būs dzimuši Rīgas Dzemdību namā attiecīgā mēneša 30. datumā. Plašāka informācija par šo labdarības iniciatīvu un pūriņa saņemšanas noteikumiem ir pieejama: www.neste.lv, www.aplaneta.lv un www.rdn.lv.

Lielāka daļa no "Nestes zīdaiņa pūriņā" iekļautajām mantām ir no Zviedrijas zīmola "Lindex" apģērbu klāsta, kas savās kolekcijās izmanto dabīgo kokvilnu vai otrreiz pārstrādātus materiālus, un dabīgās kokvilnas izstrādājumi vienmēr ir GOTS sertificēti.

Unikālais projekts "Neste zīdaiņa pūriņš" darbojas saskaņoti ar "Neste" globālo misiju un turpina uzņēmuma sociālo iniciatīvu Latvijā – "A Planēta", kurā Neste aicina pievērst uzmanību ikdienas paradumiem un ar reāliem darbiem "atgriezties" pilnvērtīgā dzīvē uz vienīgās planētas, kas mums ir, jeb "A Planētas", jo citas planētas mums vienkārši nav. Uzņēmums ir pārliecināts, ka katrs solis pretim zaļākai ikdienai ir nozīmīgs, un cer, ka ikviena videi draudzīga ideja iedvesmo nākamajai. Plašāka informācija par sociālo iniciatīvu "A Planēta" pieejama vietnē www.aplaneta.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!