Vējš pēdējās dienās arī Latvijā visus gāž no kājām. Bet vai tu zini, kas ir vējš? Kurš vējš ir vieglāks – aukstais vai siltais? Lai gan tas var nodarīt arī gana daudz nepatikšanu, vējš var radīt arī prieku.

Vaicāsi kā? Bērniem noteikti patiks gaisa pūķa palaišana, un šajā nodarbē bez vēja neiztikt. Skaidrs, ka veikalos var nopirkt visdažādākos gaisa pūķus, bet pašu rokām gatavotais būs daudz lielākā vērtē.

Portāls "Cālis" sadarbībā ar LMT piedāvā noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz raidījuma tēma ir vējš un tā savaldīšana ar pašu gatavotu gaisa pūķi.

Lai pagatavotu gaisa pūķi, tev vajadzēs divus koka mietiņus, dāvanu iesaiņojamo papīru un izturīgu striķīti, bet darbarīkiem – marķieri, šķēres, diegu un līmentu. Ja būsi čakls, pūķi var pagatavot pusstundas laikā. Kā to paveikt, skaties video!

Raidījumu "ZinZINOO" veido Zinātkāres centra "Zinoo" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties "ZinZINOO" šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!