Foto: Shutterstock

Sestdien, 3. novembrī, no pulksten 11 līdz 12.30 bērni vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem un viņu vecāki aicināti apmeklēt radošu un izzinošu nodarbību, kas notiks medijpratības un bērnu drošības internetā kampaņas "Supervaroņi internetā!" īstenošanas gaitā.

Pasākums notiks Eiropas Savienības (ES) mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

"Drossinternets.lv" vadītāja Maija Katkovska: ""Kopš brīža, kad bērnam ir piekļuve internetam, viņam jāzina galvenie pamatnoteikumi, lai izvairītos no bīstamām vai nepatīkamām situācijām. Tāpat arī būtiski, ka tieši vecāki ir tie, kas ieved bērnu interneta pasaulē – parāda, kā internets var būt noderīgs, no kā jāuzmanās un kā sevi pasargāt".

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni (no pieciem līdz astoņiem gadiem) un viņu vecāki, darbojoties kopā un atsevišķi, varēs stiprināt izpratni par drošu un jēgpilnu interneta lietošanu un pilnveidot savu medijpratību. Atraktīvā spēļu nodarbībā ikviens, izprotot dažādas situācijas, ar kurām var saskarties internetā, varēs kļūt supergudrs un iegūs piecas supervaroņa spējas:

  • Zināt, ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam.
  • Saukt palīgā pieaugušo, kad tas vajadzīgs.
  • Domāt, pirms noticēt.
  • Būt pieklājīgam.
  • Lietot internetu gudri.

Katra ģimene saņems dāvanā "Drossinternets.lv" izdotu galda spēli "Vaifija skola" zināšanu un izpratnes pilnveidei mājās.

Nodarbību vadīs Liene Valdmane, "Drossinternets.lv" izglītības darba vadītāja.

Vietu skaits ierobežots! Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu info@esmaja.lv. Lūgums norādīt bērnu skaitu un vecumu, kā arī pavadošo pieaugušo skaitu.

Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

2017. gadā Valsts policija kopā ar partneriem īstenoja sociālo kampaņu "Supervaronim nepazust", ar kuras palīdzību desmitiem tūkstošu bērnu kļuva par supervaroņiem un iemācījās, kā rīkoties, ja gadās nokļūt ķezā. Šogad, spēkus apvienojot vairākiem partneriem – Valsts policijai, Kultūras ministrijai, Latvijas Drošāka interneta centram (Drossinternets.lv) u. c. – tapis kampaņas turpinājums "Supervaroņi internetā", kurā supervaroņi piesaka jaunu misiju – stiprināt bērnu medijpratību, tādejādi palīdzot nodrošināt viņu drošību e-vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!