Foto: Shutterstock

Otrdien, 16. augustā no pulksten 11 līdz 12 Eiropas Savienības (ES) mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks Vaifija radošā darbnīca par drošību internetā.

Latvijā 40 procenti bērnu un jauniešu internetu izmanto gandrīz katru dienu, turklāt – arvien jaunāki lietotāji. Modernās tehnoloģijas ļauj vienmēr būt sasniedzamiem, sazināties ar draugiem un ģimeni jebkurā brīdī, tomēr bērna darbošanās mediju vidē, neizvirzot tai noteikumus un nenosakot robežas, var draudēt ar neveselīgu paradumu veidošanos.

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem (no pieciem līdz deviņiem gadiem) darbnīcās būs iespēja ne tikai uzzināt, kā lietot internetu prasmīgi, ērti un droši jau agrā bērnībā, bet arī radoši darboties, pildot dažādus uzdevumus un piedaloties spēlēs, informē pasākuma organizatori.

Nodarbības vadīs Liene Valdmane, Latvijas Universitātes pedagoģijas doktora grāda pretendente, lasāmgrāmatas bērniem par internetu "Vaifija skola" autore. Darbnīcā piedalīsies arī animators Vaifijs.

Vaifijs ir zēns, kurš dzīvo datorā. Viņš aicina ciemos uz savām mājām – datorā, mobilajā telefonā vai planšetdatorā. Vaifijam vārds dots par godu bezvadu internetam – Wifi.

Vietu skaits radošajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti nodarbībām pieteikties jau iepriekš tiešsaistē.

Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Darbnīcas ES mājā notiks sadarbībā ar Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia "Drošāka interneta centrs".

Tāpat bērni vecumā no sešiem gadiem, kā arī citi interesenti aicināti izmēģināt mobilo lietotni "Interneta drošības IQ", kuru izstrādājusi Eiropas Parlamenta informācijas biroja konkursā uzvarējusī Rīgas 34. vidusskolas skolēnu komanda sadarbībā ar profesionālu programmētāju. Lietotnes mērķis ir paaugstināt zināšanas un izpratni par drošību internetā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!