Foto: Shutterstock
Izglītības svarīgumu un īpašu spēku pasaulei parādījusi kāda sieviete Etiopijā. Viņa 30 minūtes pēc dzemdībām sēdusies slimnīcas gultā, lai kārtotu vidusskolas eksāmenus, vēsta BBC.

Almaza Dereze no Metu pilsētiņas Etiopijā cerējusi, ka izdosies vidusskolas eksāmenus nokārtot laikus, pirms viņas mazulim jānāk pasaulē. Taču eksāmeni atlikti ramadāna dēļ. Pirmdien, 10. jūnijā, jaunajai sievietei sākušās dzemdības – tieši pirms pirmā eksāmena sākuma. Almaza atklājusi, ka mācīties eksāmeniem, esot stāvoklī, nebūt nav bijis problēmu un viņa nav vēlējusies atlikt vidējās izglītības iegūšanu par gadu, lai absolvētu vēlāk.

Almaza nokārtoja angļu valodas, amharu valodas un matemātikas eksāmenus slimnīcas gultā pirmdien, 10. jūnijā, bet pārējos eksāmenus kārtos tuvākajās dienās. "Tā kā steidzos uz eksāmeniem, dzemdības it nemaz nebija grūtas," Almaza pastāstīja BBC.

Almazas vīrs medijam izteicās, ka viņam bijusi jāpārliecina sievas skola, lai atļautu viņai nokārtot eksāmenus slimnīcā. Etiopijā jaunas meitenes un sievietes bieži pamet mācības vidusskolā, lai pabeigtu tās vēlāk.

Pēc paveiktā Almaza vēlas iziet divu gadu apmācības, lai varētu sagatavoties universitātei. Viņa medijam arī atzinusi, ka eksāmenos veicies un viņas tikko dzimušajam dēlēnam klājas labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!