Foto: Publicitātes foto

Personīgās finanses un ar tām saistītu jautājumu risināšana, piemēram, budžeta plānošana, uzkrājumu veidošana, ieguldījumu veikšana, ikviena cilvēka dzīvē ieņem nozīmīgu lomu. Lai pārliecinātos, cik erudīti finanšu tēmās ir Latvijā zināmi cilvēki un veicinātu iedzīvotāju finanšu pratību, turpmāk sešu nedēļu garumā piedāvāsim noskatīties "Swedbank" Finanšu institūta ekspertu Evijas Kropas un Reiņa Jansona vadītu spēli "Finanšu laboratorija".

Vai esat apmierināti ar savu finanšu situāciju? Pilnībā, "tā nekas" vai tomēr varētu būt labāk? Izrādās, ka katra otrā atbilde ir "ne visai", jo puse Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ar savu finanšu ikdienu nav apmierināti. Tas savukārt rada diezgan lielu spriedzi un stresu. Efektīvākā metode situācijas uzlabošanai ir rūpīga naudas budžeta plānošana. Tas nav stāsts par čeku krāšanu un katras nopirktās košļenes piereģistrēšanu – tā ir vispusīga savu naudas lietu pārvaldīšana, domājot par vajadzību salāgošanu ar ienākumiem gan viena mēneša ietvaros, gan visa mūža garumā. Noskaties, kā ar budžeta plānošanu veicas TV personībām Janai Duļevskai un Valteram Krauzem!

Katra no sešām spēles "Finanšu laboratorija" video epizodēm veltīta kādai būtiskai finanšu tēmai – budžeta plānošanai, krāpniekiem, nodokļiem, ieguldījumiem, bērniem un naudai, pensijām. Katrā epizodē spēles viesiem – diviem Latvijā zināmiem cilvēkiem – trīs kārtās ir veiksmīgi jāatrisina uzdevumi, kas saistīti ar konkrēto tēmu. Turpmākajās spēlēs viesu vidū skatītāji varēs redzēt gan TV un radio ētera personības Uģi Jokstu, Armandu Simsonu, Rūtu Dvinsku un Sandu Dejus, gan sporta žurnālistu Edgaru Barbaku, aktieri Lauri Subatnieku, mūziķi Arstarulsmirus, mākslinieci Elitu Patmalnieci, stilisti Indru Salceviču un dziedātāju un producentu Normundu Rutuli. Spēles laikā skatītājiem ir ne tikai iespēja gūt informāciju par dažādiem aktuāliem jautājumiem, kas saistās ar finansēm, bet arī uzzināt spēles dalībnieku pieredzi, cenšoties tikt galā ar dažādiem finanšu izaicinājumiem. Gaidi nākamo epizodi jau pēc nedēļas – portālā "Delfi" un sociālajos tīklos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!