Foto: Publicitātes foto

Izdzirdot vārdu "nodokļi", daudzu acīs lasāmas šausmas. Viens no iemesliem – nezināšana, kāpēc nodokļi vispār jāmaksā un kur samaksātā naudiņa īsti paliek. Šī iemesla dēļ Swedbank Finanšu institūta eksperti atraktīvās spēles "Finanšu laboratorija" 5. epizodē saulītē izcēluši tieši šo tematu un par svarīgākajiem aspektiem izjautājuši divus sabiedrībā zināmus ļaudis – žurnālistu Uģis Jokstu un aktieri Lauri Subatnieku.

Nodokļi – šķietami sarežģīta tēma, kas tomēr labi jāpārvalda ikdienā, lai droši varētu teikt – mana nauda manā pārvaldībā ir drošībā. Spēles 5. epizodē apskatīti dažādi ar nodokļiem saistīti aspekti – no vispārējās nodokļu jēgas sabiedrības un individuālam ieguvumam līdz niansēm par atsevišķu nodokļu likmēm. Katrs pats var sevi izaicināt, atbildot uz dažādiem jautājumiem un noskaidrojot, vai pietiekami orientējas nodokļu jautājumos, cik tas ikdienas dzīvē nepieciešams. Spēlējot pats, uzzini arī, kādas ir Uģa Joksta un Laura Subatnieka zināšanās par nodokļiem!

Katra no sešām spēles "Finanšu laboratorija" video epizodēm veltīta kādai būtiskai finanšu tēmai – budžeta plānošanai, krāpniekiem, nodokļiem, ieguldījumiem, bērniem un naudai, pensijām. Katrā epizodē spēles viesiem – diviem Latvijā zināmiem cilvēkiem – trīs kārtās ir veiksmīgi jāatrisina uzdevumi, kas saistīti ar konkrēto tēmu. Ja pirmās četras epizodes palaidi garām, te, lūk, vari atgūto nokavēto!

Noslēdzošajā epizodē spēles viesu vidū varēsi redzēt mūziķi Arstarulsmirus un stilisti Indru Salceviču. Spēles laikā skatītājiem ir ne tikai iespēja gūt informāciju par dažādiem aktuāliem jautājumiem, kas saistās ar finansēm, bet arī uzzināt spēles dalībnieku pieredzi, cenšoties tikt galā ar dažādiem finanšu izaicinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!