Foto: Shutterstock
Šā gada 31. oktobrī Rīgā, viesnīcas "Tallink Hotel" konferenču zālē, notiks pirmais Latvijas audžuģimeņu forums, kura galvenais uzdevums ir apkopot priekšlikums motivējošas un atbildīgas audžuģimeņu politikas veidošanai.

Bērni, kuri zaudējuši savu bioloģisko vecāku siltumu, ir tiesīgi dzīvot ģimeniskā vidē. Tomēr 2004. gadā aizsāktais Latvijas audžuģimeņu skaita pieaugums pēc 2011. gada pilnībā apstājies, kas nepievilcīgā demogrāfiskā situācijā ir īpaši satraucoši. Iemesli ir dažādi. Viens no galvenajiem – vienotas, motivētas politikas trūkums audžuģimeņu kustības paplašināšanā, secina profesionālā audžuģimeņu apvienība "Terēze".

Tādēļ ir nepieciešams noteikt grūtību cēloņus, to atrisināšanas metodes un virzienus, iezīmēt skaidru darbības plānu jeb ceļa karti politiskā līmenī, balstot to uz profesionāļu un veiksmīgu audžuģimeņu pieredzi. Pats galvenais – nepieciešama politiska griba un situācijas izpratne.

Forumā piedalīsies Labklājības ministrs Jānis Reirs, Saeimas atbildīgo komisiju deputāti, tiesībsargs Juris Jansons, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, nozares eksperti, audžuģimenes, aizbildņi, adoptētāji.

Forumu organizē profesionālā audžuģimeņu apvienība "Terēze", Kurzemes reģionālā audžuģimeņu biedrība "Estere" un Latgales audžuģimeņu biedrība "Muna sāta", bet atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

Pasākums 31. oktobrī sāksies pulksten 11, bet plašāku informāciju par to var gūt pie organizatoriem – arija.martukane@gmail.com un margita.lagzdina@inbox.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!