Foto: Publicitātes foto

Pirmajā labdarības boulinga maratonā biedrībai "Dr.Klauns" tika saziedoti 731, 45 eiro. Noteikumi paredzēja, ka par katru nogāzto ķegli tiks ziedots viens eiro cents, lai turpmāk nodrošinātu dakteru Klaunu darbu Latvijas slimnīcās, tādejādi palīdzot mazajiem ātrāk atveseļoties un vairot prieku. Kopumā pasākumā piedalījās 92 komandas.

Gandrīz 10 stundu ilgā boulinga maratona spēlēs iegūti 507,09 eiro, bet pārējo no citiem vakara ienākumiem ziedojis atpūtas un izklaides centrs "Bowlero".

"Bowlero centra lielākā daļa apmeklētāju ir tieši ģimenes ar bērniem, un zināms, ka dzīvē ne viss ir tikai skaisti un saulaini, gadās arī skumjāki brīži, nonākot slimnīcā. Tādēļ arī atbalstām neaprakstāmi cēlā darba veicēju – biedrību "Dr.Klauns". Latvijā pirmo labdarības boulinga maratonu veltījām, lai mazākie tās iedzīvotāji – bērni varētu slimnīcās dakteru Klaunu pavadībā veseļoties ar prieku. Esam gandarīti, ka Latvijas simtgadei par godu izdevās iesaistīt gandrīz 100 komandas. Cilvēku lielā atsaucība devusi mums pārliecību, ka dakteru Klaunu darbam veltītus labdarības boulinga maratonus rīkosim arī nākotnē. Esam pārliecināti – mūsu labais piemērs, ka iespējami arī nestandarta ziedojumu vākšanas veidi, interaktīvi iesaistot publiku, ne tikai izmantojot ziedojuma tālruni, ziedojuma kastītes, mudinās aktīvāk labdarībā iesaistīties arī citus uzņēmumus. Priecē, ka maratona dalībnieki tik labi spēlēja boulingu, turklāt 601 reizi viņiem ar vienu sitienu izdevies nogāzt visus ķegļus," vadot labdarības boulinga maratonu, teica atpūtas un izklaides centra "Bowlero" mārketinga vadītāja Agnese Puriņa.

Boulinga maratonā piedalījās arī dakteru Klaunu komanda, tā ne tikai saņemot pārējo atbalstu, bet arī aktīvi iesaistoties boulinga spēlē.

"Atpūtas un izklaides centrs "Bowlero" ir labs piemērs, kā aizraujošā veidā iespējams atbalstīt dakteru Klaunu ikdienas darbu ar bērniem slimnīcās. Sešu gadu laikā daudz esam skaidrojuši, kāds tieši ir dakteru Klaunu uzdevums un ka viņu darbs ir atkarīgs tikai no līdzcilvēku un uzņēmumu ziedojumiem. Esam priecīgi, ka parādījusies pozitīva tendence – labdari sāk paši mūs uzmeklēt, lai palīdzētu," stāsta biedrības "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska. Viens no viņas kolēģiem Kaspars Roznieks dalās pārdomās, ka redzams – Latvijas sabiedrība pamazām apzinās, cik liela nozīme ir katram šādam ziedojumam: "Tas viss, lai bērni slimnīcās justos labāk! Dažas reizes gadā sanāk uzspēlēt boulingu, tā kā šo spēli pazīstu. Nedaudz spēli sarežģīja fakts, ka vajadzēja gan saglabāt daktera Klauna tēlu, gan gūt sportiskos panākumus. Bet ceram uz labiem rezultātiem!"

Foto: Publicitātes foto

Pirms spēlēm pasākuma vadītāja Agnese Puriņa aicināja trenēties profesionālu boulinga spēlētāju vadībā, uzzināt interesantus faktus par boulinga vēsturi un Latvijas profesionālo spēlētāju tagadējiem panākumiem, ko izmantoja vairākas sabiedrībā pazīstamu personību komandas. Boulingu spēlēja komponists Gaitis Lazdāns, hokejists Oļegs Sorokins, mūziķi – Nauris Brikmanis, Valters Osis, Arvis Reiks, grupa Baritoni, skaistuma konkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate, skaistumkonkursu dalībnieces Dālija Gaile, Evita Berķe, šovmenis Edgars Torreto u.c. Labdarības boulinga maratonam lielāko enerģiju deva 12 bundzinieku grupa Nila Īles vadībā, bija arī citi pārsteigumi.

"Ja vien ar iesaistīšanos varu kādam palīdzēt labdarības jomā, tad to daru. To sev uzskatu par pienākumu. Esmu dakteriem Klauniem pasniedzis improvizācijas mākslu, viņiem viss tik labi sanāk! Kolosāla organizācija. Studiju gados mums bija boulinga komanda, un šajā pasākumā priecājos likt gūtās iemaņas lietā. Jo vairāk punktu, jo lielāks ziedojums," pauž mūziķis Nauris Brikmanis.

Foto: Publicitātes foto

"Dakteri Klauni slimnīcās noteikti ir ļoti gaidīti, jo bērniem ne tikai sāp, ir slikta pašsajūta, bet ir arī garlaicīgi. Un tad atnāk dakteri Klauni! Latvijas iedzīvotāji ir atsaucīgi, ja lūdz palīdzību, un labdarības boulinga maratons ir vēl viens labs veids kā gūt ziedojumus. Tā nav tikai naudiņas iemešana kastītē, bet mums visiem kopā labi pavadīts laiks. Visapkārt smaidi, prieks! Tikko, kad Latvijā parādījās boulinga zāles, tad gājām spēlēt ar draugiem, bet nu nebiju sen spēlējusi. Noteikti guvu pamudinājumu atnākt vēl kādu reizi tik labi pavadīt laiku," atzīst TV personība Dagmāra Legante.

Visdažādākā sastāva komandas boulingu spēlēja pāri pusnaktij, un, piemēram, "EuroPark" komandas pārstāvji atzina, ka ir prieks gan kopā ar kolēģiem labi pavadīt laiku, gan apzināties, ka palīdz dakteru Klaunu darbam ar bērniem slimnīcās: "Ļoti pozitīvi, ka Dakteri Klauni nu jau vairākus gadus ir pieejami arī Latvijas bērniem."

Dalībnieki labdarības boulinga maratonā ne vien uzkrāja ziedojumu biedrībai "Dr. Klauns", bet cīnījās arī par atpūtas un izklaides centra "Bowlero", Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Rīgas Motormuzeja u.c. atbalstītāju sarūpētajām balvām.

Vēl šajā dienā pie atpūtas un izklaides centra "Bowlero" atradās Valsts asinsdonoru centra izbraukuma autobuss, kurā, projekta "Mums ir viena asinsrite" ietvaros, ikvienam labdarības maratona dalībniekam bija iespēja ziedot asinis.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!