Foto: Publicitātes foto

Labo darbu nedēļā no 17. līdz 23. oktobrim ikviens tiek mudināts darīt labus darbus un aicināt uz to arī citus. Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv", kas rīko šo akciju, vērš uzmanību – lai kādam palīdzētu, nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums! Katru dienu Labo darbu nedēļas mājaslapā reģistrēto labo darbu skaits pieaug. "Cālis" ļauj ielūkoties labajos darbos, kas paveikti akcijas otrajā dienā. Smelies idejas un iesaisties arī tu!

Labo darbu nedēļā Rīgas Skolēnu domes jaunieši kopā ar Rīgas 88. pirmskolas izglītības iestādes bērniem cepa cepumus un ar tiem cienāja Rīgas Sociālās aprūpes centra "Mežciems" iemītniekus. Viņi tika iepriecināti arī ar dziesmām, spēlēm un vienkāršu kopābūšanu.

Foto: Publicitātes foto
Tuvojas gada bargākais gadalaiks – ziema. Laiks, kad visgrūtāk klājas meža iemītniekiem – briežiem un stirnām. Zem biezās sniega segas zvēriņi nespēj atrast sev nepieciešamo pārtiku, tādēļ Saldus pamatskolas 1. līdz 5. klases skolēni atsaucās Purnavu muižas rīkotajai akcijai "Pacel zīli un kastani", lai sagādātu meža iemītniekiem gardos našķus – zīles un kastaņus.

Ar mazajām, čaklajām rociņām jau savākti 3823 kilogrami našķu. Taču, kamēr zemi nav pārklājusi biezā sniega sega, skolēni vēl turpinās lasīt zīles un kastaņus.

Foto: Publicitātes foto
Saldus novada pašvaldības Kursīšu pamatskolas 9. klases skolēni Labo darbu nedēļas sākumā nokrāsoja un apgleznoja šķūnīša sienu, lai klases audzinātājai paliktu piemiņa. Šajā zīmējumā attēloti skolēni, kuri drīz vien peldēs "lielajā dzīves okeānā". Kur laiviņa katru aiznesīs, tas vēl nav zināms.
Foto: Publicitātes foto
Priekules vidusskolas skolotāja jau otro gadu, sadarbojoties ar sociālo dienestu, vienu reizi mēnesī frizē Priekules mazturīgo un daudzbērnu ģimeņu bērnus un jauniešus. Frizē arī pieaugušus cilvēkus, kuri palikuši bez darba.
Foto: Publicitātes foto
Krotes Kronvalda Ata pamatskolas 5. klases skolēni apciemoja skolas direktori, kura atveseļojas pēc ilgstošas slimošanas. Skolēni palīdzēja viņai novākt šabeļpupiņas un kāršu pupas, pēc tam tās izlobīt. Trīs meitenes palīdzēt direktorei devās arī nākamajā dienā.
Foto: Publicitātes foto
Rīgas Dabaszinību skolas puķkopības pulciņa audzēkņi katru gadu piedalās koku stādīšanā. Šajā gadā audzēkņi iestādīja pīlādzi. Stāds ir dāvana 21. skolas jubilejā.
Foto: Publicitātes foto
Jelgavas 4. vidusskolas 5.c klase piedalījās Latvijas Bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācijas rīkoto sacensību cilvēkiem ar speciālām vajadzībām tiesāšanā.
Foto: Publicitātes foto
Iesaistīties Labo darbu nedēļā vēl var paspēt līdz 23. oktobrim. Darot kopā, var izdarīt vairāk labu darbu!

Vairāk informācijas: www.palidzesim.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!