Foto: instagram.com/ruth_oosterman/
Zīmēšana ir daudzu bērnu iemīļota nodarbe – sākumā tā ietver vien pāris otas triepienus uz baltas papīra lapas, taču ar laiku zīmējumiem pievienojas izteiksmīgi objekti daudzveidīgās variācijās. Taču zīmēšana var pārtapt arī par ģimenes projektu, kā to ir realizējusi divu bērnu mamma Rūta Ostermana, kura ar savu radošo domāšanu bērnu zīmējumus pārvērš īstenos mākslas šedevros.
View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Apr 4, 2019 at 2:39pm PDT


Kā viņa atklāj portālam "Bored Panda", šī projekta pirmsākumi meklējami laikā, kad meitiņai Īvai bija divi gadi. Šobrīd mazā meitene ir jau manāmi izaugusi, taču dueta sadarbībā vieta ierādīta mazajam brālim Teodoram, kurš arī labprāt zīmē.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Jul 19, 2017 at 11:48am PDT


Princips ir pavisam vienkāršs – Rūta ļauj bērniem ar otiņu vai flomāsteru kaut ko uzzīmēt vai savilkt līnijas uz lapas, bet pēc tam tos kopīgi "uzlabo". Tā kā Rūta pati ir māksliniece, viņa cer ar bērniem nākotnē veidot sadarbību profesionālajā jomā, taču pagaidām sieviete mēģina rast interesantus veidus, kā pavisam nekonkrētus veidojumus pārvērst daļā no mākslas darba.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Aug 31, 2017 at 6:47am PDT


Viņa atklāj, ka bērnam nekas netiek speciāli norādīts – viņš pats izdomā, ko zīmēs, kādas līnijas vilks vai krāsas izmantos, kā arī iesaistās mammas zīmēšanas procesā, kas norit pēc tam. Tāpat Rūta stāsta, ka turpmākais zīmējums top, balstoties uz bērnu interesēm, raksturiem un citām specifiskām iezīmēm.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Jul 26, 2018 at 12:59pm PDT


Mamma Rūta teic, ka viņa cenšas pēc iespējas vairāk izmantot bērna zīmētās līnijas un laukumus, lai nerastos sajūta, ka viņš kaut kādā mērā tiek apdalīts. Kopš ģimeniskā projekta uzsākšanas, savstarpējās attiecības ir manāmi uzlabojušās, teic Rūta, un saikne ar bērniem kļuvusi ļoti spēcīga. Viņa gan arī nenoliedz, ka ne vienmēr bērnu zīmējumus papildināt ir viegli, un arī tas viņai kā māksliniecei ir izaicinājums.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Nov 18, 2017 at 1:00pm PST


Rūta portālam atklājusi, ka galvenais mērķis nekad nav izveidot izcilu rezultātu, jo lielākā vērtība esot sarunām, mācībām un sadarbībai, kas noris procesa laikā. Neskatoties uz to, ka bērni no vecākiem pieraduši sagaidīt skaidra virziena norādīšanu un noteikumus, Rūta uzskata – ir jāatvēl laiks apsēsties ar bērnu un paklausīties viņā arī tad, ja prātā izsapņotās idejas pieaugušajam šķiet savdabīgas un nesaprotamas.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Dec 19, 2017 at 7:43am PST


Sieviete stāsta, ka lielākoties zīmējumi beigu galā pārtop stāstos, kas vairāku vakaru garumā tiek pārrunāti. Vēl citus mākslas darbus vari apskatīt Rūtas uzturētajā "Instagram" profilā.

View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Oct 6, 2017 at 9:25pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Ruth Oosterman (@ruth_oosterman) on Jan 19, 2018 at 9:49pm PST
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!