Foto: facebook.com/abbeytucker
Pasaulē valdošā situācija liek uz apkārtējo vidi paskatīties citām acīm un ieraudzīt iepriekš nemanītus veidus laika pavadīšanai. Ņemot vērā, ka ceļošana ir ierobežota, kāda mamma Atlantā, ASV ņēmusi rokā krāsainos krītiņus un pati uz asfalta radījusi piedzīvojumus savām atvasēm.

Zīmējumu veidotāja un fotogrāfiju uzņēmēja ir četru meitu mamma Ebija Burna Takere, kura zīmētos veikumus ar bērnu iesaisti publicējusi savā "Facebook" lapā, raksta "Bored Panda". Kā stāsta Ebija, galvenā idejas autore ir viņas vecākā meita, kura karantīnas laikā vairākkārt zīmējusi balonus. "Es vienkārši nofotografēju savu jaunāko atvasi ar baloniem un nevarēju beigt priecāties, cik forši izskatās," atklāj Ebija. Tā kā fotogrāfijas ir ļoti košas un izteiksmīgas un izceļas uz citu ierakstu fona ziņu lentē, ideja daudziem raisījusi pozitīvas emocijas.

"Mēs katru dienu arvien vairāk laika pavadījām ārā, tāpēc sākām arī vairāk zīmēt," skaidro četru meitu mamma. Mēs redzējām, ka arī citiem ļoti patīk, tāpēc turpinājām krāsot un veidot dažādus stāstus." Taujāta, kur tiek rastas zīmējumu idejas, viņa norāda gan uz interneta resursiem, gan arī citu ģimenes locekļu un draugu ieteikumiem. "Es vienkārši mēģinu iedomāties, kā tas būtu – doties uz vietām, kur šobrīd nav ļauts būt."

Zīmējumu Ebija parasti pabeidz stundas līdz divu laikā, taču fotografēšana gan aizņemot ilgāku laiku. Tas lielā mērā atkarīgs no tā, kā jaunākā meitiņa Šarlote konkrētajā dienā jūtas un cik ir gatava iesaistīties. "Mērķis ir radīt sajūtu, ka viņa patiesi šajās vietās atrodas. Nenoliedzami, ir redzēti arī skaistāki zīmējumi ar krītu, taču, manuprāt, mūsējos īpašus padara fakts, ka sava vieta tiek atrasta arī bērnam."

Pandēmijas laikā, kad iespēju robežās cilvēki aicināti palikt mājās, radīti dažādi projekti un izaicinājumi, kuros iesaistīties visai ģimenei. Kā piemēru var minēt #covidcolourchallenge jeb #covidkrāsuizaicinājumu, kas paredz ģērbšanos un rotāšanos vienas krāsas drēbēs. Izaicinājuma fotogrāfijas vari apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!