Foto: DELFI
27. maijā kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā norisinājusies Ratiņu parāde. Pieteikušies bija gandrīz 200 dalībnieku.

Ratiņu parādes dalībnieki konkursā sacentās dažādās nominācijās – piemēram, radošākā fantāzija, kas aicināja ratiņu rotāšanā izmantot pasaku un multeņu tēlus; transports – šī nominācija ietver visus ripojošos transporta līdzekļus, kaut vai tēta mīļākā auto miniversiju; dzīvnieku pasaule – sākot ar kukaiņiem un zirneklīšiem, līdz pat žirafēm un ziloņiem; sportiskā ģimene – ar sporta tematiku rotāti rati; leļļu rati – iespēja mazajām meitenēm izvizināt savas lelles īpašos ratos; autiņbiksīšu tēma mazuļu ratiņos; mans hobijs – īpaša uzmanība mammām rokdarbniecēm, lai varētu izšūt, zīmēt, līmēt un piedalīties ar rokdarbu idejām ratu noformējumā.

Pasākumu organizēja "Māmiņu klubs". Ratiņu parādei varēja rotāt ne tikai mazuļa ratus, bet arī pieskaņot savu tēlu, jo parādē tika vērtēts arī ģimenes koptēls – jo atraktīvāk, jo labāk!

Turklāt, arī tie bērni, kas jau izkāpuši no saviem ratiņiem, varēja piedalīties parādē, rotājot savus leļļu ratus vai skrejriteni vai pat izdomājot un radot pavisam jaunu pārvietošanās līdzekli.

Bez ratiņu parādes parka teritorijā norisinājās arī citi pasākumi ģimenēm ar bērniem. Piemēram, varēja baudīt koncertu uz lielās skatuves, notika arī mazuļu rāpošanas čempionāts, bet mammas varēja satikt dažādus speciālistus un iztaujāt par mātes un bērna veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!