Foto: DELFI

Rīt, 1. septembrī, sāksies jaunais 2020./2021. mācību gads. Lai gan tas Covid-19 ierobežojumu dēļ solās būt nedaudz atšķirīgs, tomēr viena vērtība paliek nemainīga – Zinību dienā izglītības iestādēs ierasties ar ziediem, lai sveiktu savus pedagogus.

Ja ārpus Rīgas daudziem ir arī savs dārziņš, kur izlolot ziedus, galvaspilsētā tas ir krietni grūtāk. Tāpēc rīdzinieki steidz iegādāties ziedus dažādās tirdzniecības vietās, tostarp allaž populāra vieta ir bijusi Centrāltirgus. Kā redzams fotogrāfijās, pircēju ir daudz un arī ziedu izvēle bagātīga, – spēj tik izvēlēties krāšņākos, svaigākos un smaržīgākos ziedus, lai rīt puķu pušķus iedotu mazāku un lielāku skolēnu rokās. Savukārt pedagogi jau var sarūpēt vāzes, kurās izvietot skolēnu dāvātos ziedus.

2020./2021.mācību gadā Latvijas skolu 1.–12. klasēs mācīsies 214 371 skolēns, no tiem vairāk nekā 20 000 būs pirmklasnieki, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotie provizoriskie dati, kas tika publiskoti augusta otrā pusē.

Kopumā šajā mācību gadā Latvijā skolēnus sagaidīs 287 vidusskolas un ģimnāzijas, 235 pamatskolas, 45 sākumskolas un 49 speciālās izglītības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!