26. martā galerija "Istaba" atzīmē Starptautisko teātra dienu un aicina bērnus uz teātri "Istabā". Veselu dienu bez maksas tiks rādītas izrādes bērniem, atliek tikai pieteikties!

"Vēlamies iedrošināt tos, kas pie mums vēl nav bijuši un pateikt paldies tiem, kas mūs atbalsta. Šajā dienā pirmizrādi piedzīvos "Istabas teātra" jaunākā izrāde pēc Andrusa Kivirehka grāmatas "Karnevāls un kartupeļu salāti" motīviem. Kurā vēl teātrī pirmizrādes ir par brīvu!?" aicinot izmantot iespēju bez maksas paskatīties teātri, saka galerijas pārstāve Anna Auziņa.

Būs arī viesizrāde – radošā darbnīca "Teātris ir visur" (režisors Reinis Suhanovs), kā arī apbalvotā un iemīļotā izrāde "Kaka un pavasaris" pēc Kivirehka tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem.

26. martā no pulksten 11 līdz 12 notiks izrāde bērniem "Karnevāls un kartupeļu salāti"(pirmizrāde).

Mijai ir dzimšanas diena. Ieraudusies ir Katrīna, Mijas vislabākā draudzene. Oskars, kurš ir drukns zēns un kuram patīk kārtīgi paēst, arī mazais Aksels. Viņš ir ļoti sīks, var ielīst visur, pat galda atvilknē. Viņi visi nolemj spēlēt karnevālu. Atliek tikai izvēlēties lomas…

No pulksten 13 līdz 14 notiks izrāde – radošā darbnīca bērniem "Teātris ir visur".

Izrādes režisors Reinis Suhanovs par to stāsta: "Es kopā ar bērniem cenšos atbildēt uz dažiem fundamentāli svarīgiem jautājumiem par teātri kā ēku un mākslas veidu. Meklējot atbildes uz jautājumiem par teātra telpas elementiem, – tādiem kā skatuve, skatītāju sēdvietas, gaismu aprīkojums – mēs kopīgiem spēkiem izveidojam savu teātri no apkārt esošajiem priekšmetiem un vides iespējām. Izrādes formu varētu raksturot kā tiešas sarunas ar bērniem un objektu teātra krustojumu."

Savukārt no pulksten 15 līdz 16 paredzēta izrāde bērniem "Kaka un pavasaris".

"Kaka un pavasaris" ir izrāde, kas ieguvusi nedalītu bērnu un viņu vecāku atsaucību. Tā ir nospēlēta jau teju 50 reižu un ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākā izrāde bērniem un jauniešiem 2015./2016. gada sezonā.

Pieteikšanās uz katru izrādi līdz 20. martam, rakstot uz e-pastu istaba@istaba.lv. Norises vieta – galerija "Istaba", K. Barona ielā 31a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!