Foto: Shutterstock

Tikko aizvadīta Mātes diena un izskanējuši māmiņām veltīti koncerti, bet jau 15. maijā visi aicināti uz Starptautiskajai Ģimenes dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā un arī citviet Latvijā. Galvaspilsētā tie notiks kultūras centros.

Svētdien, 15. maijā pulksten 12 ģimenes gaidītas Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", kur notiks koncerts "Brīnumpuķe". Koncerta apmeklētājus priecēs dziedātāji no bērnu un jauniešu vokālajiem ansambļiem: "Kolibri", "Knīpas un Knauķi", "Saulessvece", "Dvīņi", "Momo", "Magonīte" un "Cielaviņa". Ieeja koncertā ir bez maksas. Līdz ar koncerta apmeklējumu ir iespēja paviesoties "Ziemeļblāzma" parkā un apskatīties panorāmu, kas paveras no parka skatu torņa. Ekskursija skatu tornī gan ir par maksu.

Savukārt pulksten 14 kultūras centrā "Imanta" būs koncertuzvedums "Visās malās mīlestība". Koncertuzvedumā piedalīsies deju studija "Mazais Andžiņš, bērnu popgrupa "Poppy" un "Little Poppy", kā arī cirka studijas "Jaunība" dalībnieki kopā ar iluzionistu Valdemāru Veisu. Ieeja šajā koncertā ar iepriekš izņemtiem ielūgumiem.

Šajā dienā pulksten 16 Ģimenes dienai veltīts koncertuzvedums notiks arī Kultūras centrā "Mazā ģilde". Tā pameklētājiem būs iespēja dzirdēt Liepājas bērnu un jauniešu vokālā ansambļa "Gaismiņa", kā arī Rīgas bērnu un jauniešu vokālā ansambļa "Kolibri" dziedātās dziesmas. Līdz ar dziedātājiem koncertuzvedumā piedalīsies arī Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" aktieri Agrita Trupa un Pēteris Trups.

Tā kā Liepājas komponists un vokālā ansambļa "Gaismiņa" krusttēvs Andris Eniņš šogad atzīmēs 70 gadu jubileju, koncertuzvedumā tiks atskaņotas viņa kompozīcijas. Pasākumu iekrāsos Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" aktieri Trupi, kā arī koncertmeistars Normunds Kalniņš.
Vokālais ansamblis "Gaismiņa" dibināts 1995. gada decembrī – mākslinieciskā vadītāja Dzintra Orba un vokālā pedagoģe Ieva Dreimane. Savukārt bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri" dibināts 2011. gadā, tā mākslinieciskā vadītāja ir Inita Malnača un vokālā pedagoģe Agnese Malnača. Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska" ir viens no vecākajiem profesionālajiem nevalstiskajiem leļļu teātriem Latvijā – dibināts 1994. gadā. Arī šajā koncertā ieeja ir bez maksas.

Foto: Shutterstock

Ģimenes svētki Malnavas "Dzīļu" maiznīcā

Vasaras iestāšanos ar gardām vēlajām brokastīm no vietējiem produktiem, skanīgām lauku muzikantu dziesmām un mājražotāju tirgu 15. maijā no pulksten 11 aicina atklāt Tirgus ciems un Malnavas "Dzīļu" maiznīca.

Vasarsvētku laikā Tirgus ciema un Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova aicina atzīmēt arī Ģimenes dienu. Vasarassvētku garša un sajūtas atspoguļosies gan ēdienu izvēlē brokastu galdā, gan arī aktivitātēs visai ģimenei. Ciemiņi ir aicināti ņemt līdzi dzijas kamoliņus, lai turpinātu aizvadītajā gadā aizsākto tradīciju lielā ģimenes kamola satīšanā, kas ir kā saimes spēka un vienotības simbols.

Ģimenes dienā aicina Rīgā uz lielā ekrāna vērot animācijas filmiņas "Lupatiņi"

"Lupatiņu" filmiņu veidotāji – studija "Atom Art" kopā ar kinoteātri "Splendid Palace" ielūdz mazos rīdziniekus uz īpašu Ģimenes dienas seansu 15. maijā pulksten 12, kurā tiks demonstrētas "Lupatiņu" filmiņas, skanēs komponista Jēkaba Nīmaņa grupas koncerts "LuPantiņi", bet no pulksten 11 un pēc seansa darbosies vairākas bērnu radošās darbnīcas par Lupatiņu tēmu.

Ģimenes dienas programmā ietvertas piecas jaunākās "Lupatiņu" sērijas: "Kā Lupatiņi būvēja māju", "Kā Lupatiņi veseļojās", "Kā Lupatiņi kārtoja", "Kā Lupatiņi slēpās" un "Kā Lupatiņi precējās". Koncerta repertuārā iekļautas dziesmas no "Lupatiņu" animācijas filmām, kā arī citas dziesmas bērniem. Radošajās darbnīcās bērni varēs izgatavot Lupatiņu rotaļlietu, nozīmīti vai auduma rokassprādzi, kā arī uzzīmēt savu Lupatiņu filmiņas scenāriju. Pasākumā būs iespēja arī bez maksas nogaršot jaunos "Lupatiņu" nektārus, kuru iepakojumu rotā iecienītie animācijas filmu tēli.

Foto: Publicitātes attēls

Animācijas filmiņas "Lupatiņi" paredzētas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, un to režisors ir Edmunds Jansons, scenāriju autore Inese Zandere, mākslinieks Reinis Pētersons un komponists Jēkabs Nīmanis. Filmiņas tapušas neatkarīgajā animācijas filmu studijā "Atom Art", kura aizvadīto gadu laikā kļuvusi par vienu no vadošajiem animācijas filmu radītājiem Latvijā. Studijas veidotās filmas izrādītas vairāk nekā 100 starptautiskos bērnu filmu un īsfilmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas daudzas godalgas, tajā skaitā par "Lupatiņu" filmiņām. Šobrīd studija aktīvi strādā pie jaunas bērnu īsfilmas "Bize un Neguļa", kuras pirmizrāde plānota 2016. gada decembrī, kā arī pie pilnmetrāžas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kas iekļauta Latvijas simtgades svinību programmā un uz ekrāniem nonāks 2018. gada rudenī. Uz šo pasākumu gan būs jāiegādājas ieejas biļetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!