"Es tomēr esmu tas skarbais tētis, kurš rauj telefonu no rokām ārā un dod kaut ko citu vietā," tā sarunu šovā "Starp mums runājot" atzīst mūziķis Goran Gora, runājot par to, vai saviem bērniem ļauj darboties ar modernajām tehnoloģijām.

Viņš stāsta, ka meitai vispār neinteresējot "visa veida bakstīšana", bet puika gan reizēm pamanoties nočiept mammas (Māra Upmane-Holšteina – red.) telefonu un mistiskā veidā pat uzslēgt "YouTube" savas multenes.

"Es nesaprotu, kā pusotra gada vecumā to var izdarīt. Bet ķeza ir tā, ka to var visai vienkārši izdarīt. Kad bija podziņtelefoni, tad bija jāiet izvēlnē, tad tagad ir tikai viena aplikācija un viss," saka Goran Gora.

Jā, viņš raidījumā apliecina, ka dēlam ļoti interesē tehnika. "Tagad domāju, kā uztaisīt milzīgu dēli ar visādām pogām un vadiem un kur viņš varētu visu spaidīt, grozīt un knibināt. Ir skaidrs, ka tam cilvēkam ir vēlme kaut ko darīt, tās rociņas kaut kā nodarbināt, un tad ir forši, ja tu meklē kaut kādus alternatīvus ceļus. Mēs esam tie vecāki, kuri mēģina atrast kaut kā līdzsvaru – jā, te ir jaunās tehnoloģijas – ir forši, ka ir planšetes un bērns tās pārvalda, jo kaut kādā brīdī tā būs ne tikai nākotne, bet tā ir arī tagadne. Un tad ir svarīgi, ka tas cilvēks nav dzīvojis alu laikmetā, pa spundi barots un kad atnāk uz dārziņu, kur visi jau ir ar "iPhoniem", un viņš brīnās, kas tas tāds ir," par mūsdienu problēmu – bērnu pārmērīgo aizraušanos ar viedierīcēm viedokli pauž mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!